трудоустройство, Львовщина, найти работуКому на Львівщині найпростіше знайти роботу – служба зайнятості проаналізувала статистичні дані січня-липня 2017 року.

За даними служби зайнятості, послугами центрів зайнятості за цей період скористалася 61 тис. осіб. База задекларованих вільних робочих місць і вакантних посад за сім місяців поточного року, порівняно з аналогічним періодом 2016 року, збільшилася на 11 тисяч одиниць і становить понад 42 тис. вакансій.

Найпростіше знайти роботу робітникам, для яких зафіксовано майже 4 тис. пропозицій. Більше тисячі вільних місць праці було для службовців, ще 0,5 тис. – для тих, хто не має професії чи спеціальної підготовки.

У розрізі професійних груп найбільший попит на робочу силу на кінець липня спостерігався на робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин, токарів, дорожніх робітників, операторів заправних станцій, комплектувальників та операторів верстатів з програмним керуванням.

Понад чверть вакансій зареєстровано для кваліфікованих робітників з інструментом (швачок, монтерів кабельного виробництва, слюсарів-ремонтників, електромонтерів, слюсарів з ремонту автомобілів, електрогазозварників, пекарів, водіїв автотранспортних засобів тощо).

Упродовж січня-липня служба зайнятості допомогла знайти роботу майже 32 тис. жителів Львівщини, з них майже дві третіх працевлаштовано до набуття статусу безробітного.


Кому на Львовщине проще найти работу - служба занятости проанализировала статистические данные января-июля 2017 года.

По данным службы занятости, услугами центров занятости за этот период воспользовалась 61 тыс. человек. База задекларированных свободных рабочих мест и вакантных должностей за семь месяцев текущего года по сравнению с аналогичным периодом 2016 года увеличилось на 11 000 единиц и составляет более 42 тыс. вакансий.

Проще всего найти работу рабочим, для которых зафиксировано почти 4 тыс. предложений. Более тысячи свободных мест работы было для служащих, еще 0,5 тыс. - для тех, кто не имеет профессии или специальной подготовки.

В разрезе профессиональных групп наибольший спрос на рабочую силу на конец июля наблюдался на рабочих по обслуживанию, эксплуатации и контролю за работой оборудования и машин, токарей, дорожных рабочих, операторов заправочных станций, комплектовщиков и операторов станков с программным управлением.

Более четверти вакансий зарегистрировано для квалифицированных рабочих с инструментом (швей, монтеров кабельного производства, слесарей-ремонтников, электромонтеров, слесарей по ремонту автомобилей, электрогазосварщиков, пекарей, водителей автотранспортных средств и т.п.).

В течение января-июля служба занятости помогла найти работу почти 32 тыс. жителей Львовщины, из них почти две трети трудоустроено до получения статуса безработного.