суд, женщина, разбойница, иностранецЗа процесуальним керівництвом Львівської місцевої прокуратури №1 слідчі Нацполіції Львівщини скерували до суду обвинувальний акт стосовно 37-річної жінки, яка з метою протиправного збагачення, спланувала, організувала та координувала розбійний напад на іноземного громадянина у ніч з 16 на 17 березня 2018 року у місті Львові. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що у змові із уродженкою Тернопільщини діяли ще троє спільників – 29-річний львів’янин, 24-річний азербайджанець та невстановлена слідством особа, стосовно якої слідство ще триває. Нанісши потерпілому декілька ударів металевою палицею по тулубу і кінцівках та погрожуючи розправою, його насильно помістили до автомобіля і вимагали 8 тис доларів США, які, на думку зловмисників, знаходились у сумці чоловіка. Коли той відмовився, його знову били і навіть душили.

У той час коли іноземець втратив свідомість, один із лиходіїв вирвав з його рук сумку із цінними речами та пересів до іншого авто, інші учасники злочину попрямували у напрямку вулиці Професорської. Проте згодом, неподалік будівлі №1, потерпілому вдалося утекти. Відповідно до висновку експертів, чоловік отримав струс головного мозку, численні гематоми і садна на обличчі, ключиці, руці.

Такі дії раніше судимої за незаконне переправлення осіб через державний кордон України організаторки та вказаних осіб кваліфіковано за ч.3 ст.27–ч.2 ст.187 КК України (розбій), ч.2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). За вчинене обвинуваченим загрожує до 15 років ув’язнення зі конфіскацією майна.


Под процессуальным руководством Львовской местной прокуратуры №1 следователи Нацполиции Львовщины направили в суд обвинительный акт в отношении 37-летней женщины, которая с целью противоправного обогащения, спланировала, организовала и координировала разбойное нападение на иностранного гражданина в ночь с 16 на 17 марта 2018 во Львове. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Установлено, что в сговоре с уроженкой Тернопольской области действовали еще трое сообщников - 29-летний львовянин, 24-летний азербайджанец и неустановленное следствием лицо, в отношении которого следствие еще продолжается. Нанеся потерпевшему несколько ударов металлической палкой по туловищу и конечностям и угрожая расправой, его насильно поместили в автомобиль и требовали 8 тыс долларов США, которые, по мнению злоумышленников, находились в сумке мужчины. Когда тот отказался, его снова били и даже душили.

В то время когда иностранец потерял сознание, один из злоумышленников вырвал из его рук сумку с ценными вещами и пересел в другое авто, другие участники преступления направились в направлении улицы Профессорской. Однако впоследствии, возле здания №1, потерпевшему удалось убежать. Согласно заключению экспертов, мужчина получил сотрясение головного мозга, многочисленные гематомы и ссадины на лице, ключицы, руке.

Такие действия ранее судимого за незаконную переправку лиц через государственную границу Украины, организатора и указанных лиц квалифицированы по ч.3 ст.27-ч.2 ст.187 УК Украины (разбой), ч.2 ст.146 УК Украины (незаконное лишение свободы или похищение человека). За совершенное обвиняемым грозит до 15 лет заключения с конфискацией имущества.