штраф, Гоструда, предприятие, неоформленный работникЗа неоформленого працівника, який виконував роботи підвищеної небезпеки, підприємству доведеться сплатити 111690 грн. штрафу. Про це повідомляє ГУ Держпраці у Львівській області. 

ГУ Держпраці у Львівській області застосувало штрафну санкцію щодо будівельного підприємства за неоформленого належним чином  працівника,  який виконував роботи підвищеної небезпеки.

Раніше фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели інспекційне відвідування  на підприємстві, що займається будівництвом. Під час інспекційного відвідування  виявлено порушення частини першої, третьої ст. 24 КЗпП України. Встановлено, що трудові відносини не були оформлені належним чином. Зокрема працівник виконував роботи підвищеної небезпеки на підставі цивільно-правового договору, хоча правовідносини мали характер трудових.

Відтак підприємство оштрафовано на 111690 гривень.

Як зазначають у Держпраці, для виконання робіт підвищеної небезпеки потрібно отримати відповідний дозвіл. При цьому залучення суб’єктами господарювання для виконання робіт підвищеної небезпеки на підставі цивільно-правових договорів фізичних осіб, які не є суб’єктами одержання відповідного дозволу, відносяться до порушень вимог законодавства не тільки з питань праці, а й з охорони праці та промислової безпеки.


По неоформленного работника, выполнявшего работы повышенной опасности, предприятию придется заплатить 111 690 грн. штрафа. Об этом сообщает ГУ Гоструда во Львовской области. 

ГУ Гоструда во Львовской области применило штрафную санкцию в отношении строительного предприятия за неоформленного должным образом работника, выполнявшего работы повышенной опасности.

Ранее специалисты ГУ Гоструда во Львовской области провели инспекционного посещения на предприятии, занимающемся строительством. Во время инспекционного посещения выявлены нарушения части первой, третьей ст. 24 КЗоТ Украины. Установлено, что трудовые отношения не были оформлены должным образом. В частности работник выполнял работы повышенной опасности на основании гражданско-правового договора, хотя правоотношения имели характер трудовых.

Поэтому предприятие оштрафовано на 111690 гривен.

Как отмечают в Гоструда, для выполнения работ повышенной опасности нужно получить соответствующее разрешение. При этом привлечение субъектами хозяйствования для выполнения работ повышенной опасности на основании гражданско-правовых договоров физических лиц, не являющихся субъектами получения соответствующего разрешения, относятся к нарушениям требований законодательства не только по труду, но и по охране труда и промышленной безопасности .