призывник, уклонист, служба, суд24-річного мешканця Турківщини, який ухилявся від призову, засуджено до 1 року обмеження волі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Самбірська місцева прокуратурою підтримувала державне обвинувачення у суді стосовно 24-річного мешканця Турківщини, який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.335 КК України – ухилення від призову на строкову військову службу.

Так, військово-лікарською комісією вказаного чоловіка визнано придатним для служби. Призовник перебував на обліку у військовому комісаріаті, а відтак був належно поінформований про наслідки неявки на відправку. Проте, після отримання повістки з вимогою прибути до районного військомату для подальшого проходження військової служби у Збройних силах України без поважних причин не з’явився.

Під час досудового розслідування, на підставі ст.75 КК України, між прокурором та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості.

Турківський районний суд призначив чоловікові покарання у вигляді 1 року обмеження волі.


24-летний житель Турковщини, который уклонялся от призыва, приговорен к 1 году ограничения свободы. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Самборский местная прокуратура поддерживала государственное обвинение в суде в отношении 24-летнего жителя Турковщини, который обвинялся в совершении уголовного преступления, предусмотренного ст.335 УК Украины, - уклонение от призыва на срочную военную службу.

Так, военно-врачебной комиссией указанного мужчина признан пригодным для службы. Призывник находился на учете в военном комиссариате, то есть должным образом был проинформирован о последствиях неявки на отправку. Однако, после получения повестки с требованием прибыть в районный военкомат для дальнейшего прохождения военной службы в Вооруженных силах Украины без уважительных причин не явился.

Во время досудебного расследования, на основании ст.75 УК Украины, между прокурором и обвиняемым заключено соглашение о признании виновности.

Турковский районный суд назначил мужчине наказание в виде 1 года ограничения свободы.