У Львові запрацював перший в Україні сайт продажу абонементних карток на проїзд в електротранспорті. Сайт доступний за адресою tickets.lvivelectrotrans.com.ua.

"Будемо з часом відмовлятися від масової купівлі квитків у водія і переходити на електронну оплату проїзду. Це стане у майбутньому підґрунтям впровадження е-квитка. Перший крок вже зроблено. Для цього створено спеціальну сторінку https://tickets.lvivelectrotrans.com.ua/ з продажу місячних електронних квитків", - розповів менеджер проекту, начальник відділу інформації та зв’язків з громадськістю ЛКП "Львівелектротранс" Іван Бондар.

Розробник сайту - львівська компанія Otakoyi. Сайт зроблено чотирма мовами: українська, англійська, польська і німецька.

Поки що є три варіанти квитків, які можна купити: загальний – ціна 120 грн, пільговий - 60 грн і туристичний - 40 грн.

За словами Бондара, процедура придбання легка. Потрібно клікнути "придбати" на обраному квитку, далі ввести своє ім’я та прізвище, електронну адресу – бо саме на неї прийде придбаний квиток, вказати номер банківської картки, з якої буде стягнуто оплату. Розрахуватися можна будь-якою банківською карткою. Можна отримати чек про проведення оплати, який також надішлють на електронну пошту.

"Цей квиток можна показувати контролеру із смартфона або роздрукувати і носити в гаманці. Щоб не було можливості передавати квиток іншим, квитки будуть іменні. Тому пасажиру потрібно додатково представити документ з фотографією, який засвідчує особу. Також при купівлі квитка є опція на оформлення підписки - постійно отримувати місячний квиток на проїзд. Тоді кожні 30 днів із вашої картки плата стягуватиметься автоматично і вам на електронну адресу приходитиме квиток", – розповів фахівець.


Во Львове заработал первый в Украине сайт продажи абонементных карточек на проезд в электротранспорте. Сайт доступен по адресу tickets.lvivelectrotrans.com.ua.

"Будем со временем отказываться от массовой покупки билетов у водителя и переходить на электронную оплату проезда. Это станет в будущем основой внедрения е-билета. Первый шаг уже сделан. Для этого создана специальная страница https://tickets.lvivelectrotrans.com.ua/ по продаже месячных электронных билетов", - рассказал менеджер проекта, начальник отдела информации и связей с общественностью ЛКП" Львовэлектротранс "Иван Бондарь.

Разработчик сайта - львовская компания Otakoyi. Сайт создан на четырех языках: украинский, английский, польский и немецкий.

Пока есть три варианта билетов, которые можно купить: общий - цена 120 грн, льготный - 60 грн и туристический - 40 грн.

По словам Бондаря, процедура приобретения простая. Нужно кликнуть "приобрести" на выбранном билете, далее ввести свое имя и фамилию, электронный адрес - ведь именно на нее придет приобретен билет, указать номер банковской карты, с которой будет взыскано оплату. Рассчитаться можно любой банковской карточкой. Можно получить чек о проведении оплаты, который также пришлют на электронную почту.

"Этот билет можно показывать контроллеру со смартфона или распечатать и носить в кошельке. Чтобы не было возможности передавать билет другим, билеты будут именные. Поэтому пассажиру нужно дополнительно представить документ с фотографией, удостоверяющий личность. Также при покупке билета есть опция на оформление подписки - постоянно получать месячный билет на проезд. Тогда каждые 30 дней с вашей карты плата будет взиматься автоматически и вам на электронный адрес будет приходить билет ", - рассказал специалист.