заводУ Львові був організований міні-завод з виробництва і продажу фальсифікованої кави відомого товаровиробника. За даними Головного управління Нацполіціі у Львівській області, в регіоні діяла розгалужена мережа збуту такої кави.

Поліція встановила особу організатора "бізнесу", місце розташування міні-заводу, а також канали збуту фальсифікату.

Встановлено, що 45-річний львів'янин організував виробництво у власному будинку на другому поверсі будівлі, куди потрапити можна було тільки ліфтом. Потужність міні-заводу досягала тисячі пачок кави на добу. Фальсифікована продукція відвантажували з цеху у Львові, а збут проводився через підставних осіб в іншому регіоні України, де зловмисник організував так званий "офіс продажів". Підроблений кави продавали на оптових ринках Львова, а також в мережі невеликих торгових закладів західного регіону. Робота з клієнтами також проводилася через інтернет.

Під час обшуків поліцейські вилучили обладнання для виробництва та упаковки кави, понад 19 тисяч упаковок готової до реалізації продукції, майже 100 кілограмів сировини, паперову тару, а також 17 тисяч гривень, виручених від незаконної діяльності.

Організатору злочинного промислу правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України, а 20 лютого обвинувальний акт спрямований на розгляд районного суду міста Львова.

Зловмиснику загрожує покарання - штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.


Во Львове был организован мини-завод по производству и продаже фальсифицированного кофе известного товаропроизводителя. По данным Главного управления Нацполиции во Львовской области, в регионе действовала разветвленная сеть сбыта такого кофе.

Полиция установила личность организатора "бизнеса", место расположения мини-завода, а также каналы сбыта фальсификата.

Установлено, что 45-летний львовянин организовал производство в собственном доме на втором этаже здания, куда попасть можно было только лифтом. Мощность мини-завода достигала тысячи пачек кофе в сутки. Фальсифицированная продукция отгружалась из цеха во Львове, а сбыт производился через подставных лиц в другом регионе Украины, где злоумышленник организовал так называемый "офис продаж". Поддельный кофе продавали на оптовых рынках Львова, а также в сети небольших торговых заведений западного региона. Работа с клиентами также проводилась через интернет.

Во время обысков полицейские изъяли оборудование для производства и упаковки кофе, более 19 тысяч упаковок готовой к реализации продукции, почти 100 килограммов сырья, бумажную тару, а также 17 тысяч гривен, вырученных от незаконной деятельности.

Организатору преступного промысла правоохранители сообщили о подозрении в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.1 ст. 229 (незаконное использование знака для товаров и услуг, фирменного наименования, квалифицированного указания происхождения товара) Уголовного кодекса Украины, а 20 февраля обвинительный акт направлен на рассмотрение районного суда города Львова.

Злоумышленнику грозит наказание - штраф от одной тысячи до двух тысяч необлагаемых минимумов доходов граждан с конфискацией и уничтожением соответствующей продукции и орудий и материалов, которые специально использовались для ее изготовления.