лептоспироз, мужчинаВже у цьому році на Львівщині зафіксовано два випадки лептоспірозу, один з них – летальний. Про це повідомляє Львівський обласний лабораторий центр МОЗ України. 

Помер 54-річний львів’янин, в якого діагностували важку форму лептоспірозу. Чоловіка госпіталізували в реанімаційне відділення Львівської обласної клінічної лікарні 9 січня у важкому стані. Лабораторні дослідження, проведені фахівцями лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України", підтвердили діагноз. Джерелом інфекції, ймовірно, були щурі. Лікарі боролися за його життя, але врятувати чоловіка не вдалося, і 11 січня він помер.

Як з'ясувалося, у підвалі будинку, де проживав померлий, було багато щурів. Син хворого звертався у відповідні служби, аби знешкодили їх. Хворий напередодні прибирав у підвалі, контактував з предметами, які очевидно були забруднені екскрементами гризунів. Найімовірніше, через пошкодження шкіри на руках лептоспіри (збудники хвороби) потрапили в кров.

Нездужання почалося ще 3 січня. Симптоми були такі, як при гострих респіраторних інфекціях: підвищення температури тіла, слабкість, ломота в тілі. Чоловік викликав бригаду швидкої медичної допомоги і 9 січня був госпіталізований в стаціонар, де йому встановили діагноз  "лептоспіроз".

Другий випадок лептоспірозу зафіксовано у Жидачівському районі. До інфекційного відділення Жидачівської центральної районної лікарні госпіталізували 57-річного чоловіка з села Подорожнє. Його стан – середньої важкості.

Ймовірно, чоловік заразився, коли прибирав в господарських приміщеннях, де утримуються корови. З його слів, неодноразово помічав в господарстві мишовидних гризунів. Недотримання правил особистої гігієни та мікротравми на руках послужили вхідними воротами потрапляння збудника в організм.

Довідка SQ. Торік на Львівщині було зафіксовано 24 випадки лептоспірозу, три з них закінчилися смертельно.


Уже в этом году на Львовщине зафиксировано два случая лептоспироза, один из них - летальный. Об этом сообщает Львовский областной лабораторий центр МЗ Украины. 

Умер 54-летний львовянин, у которого диагностировали тяжелую форму лептоспироза. Мужчину госпитализировали в реанимационное отделение Львовской областной клинической больницы 9 января в тяжелом состоянии. Лабораторные исследования, проведенные специалистами лаборатории особо опасных инфекций ГУ "Львовский областной лабораторный центр МЗ Украины", подтвердили диагноз. Источником инфекции, вероятно, были крысы. Врачи боролись за его жизнь, но спасти мужчину не удалось, и 11 января он скончался.

Как выяснилось, в подвале дома, где проживал умерший, было много крыс. Сын больного обращался в соответствующие службы, чтобы обезвредили их. Больной накануне убирал в подвале, контактировал с предметами, которые очевидно были загрязнены экскрементами грызунов. Скорее всего, из-за повреждения кожи на руках лептоспир (возбудители болезни) попали в кровь.

Недомогание началось еще 3 января. Симптомы были такие, как при острых респираторных инфекциях: повышение температуры тела, слабость, ломота в теле. Мужчина вызвал бригаду скорой медицинской помощи и 9 января был госпитализирован в стационар, где ему поставили диагноз "лептоспироз".

Второй случай лептоспироза зафиксирован в Жидачевском районе. В инфекционное отделение Жидачевской центральной районной больницы госпитализировали 57-летнего мужчину из села Попутчики. Его состояние - средней тяжести.

Вероятно, человек заразился, когда убирал в хозяйственных помещениях, где содержатся коровы. По его словам, неоднократно замечал в хозяйстве мышевидных грызунов. Несоблюдение правил личной гигиены и микротравмы на руках послужили входными воротами попадания возбудителя в организм.

Справка SQ. В прошлом году на Львовщине было зафиксировано 24 случая лептоспироза, три из них закончились смертельно.