охранник, побег, ИВСНа Львівщині суд амністував поліцейського, який під час охорони приміщення ізолятора тимчасового тримання у Самборі не перевірив вчасно камери та пропустив втечу двох з утримуваних під вартою осіб. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як зазначається у матеріалах справи, 15 жовтня 2016 року, заступивши на пост охорони приміщення ізолятора тимчасового тримання Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області, сержант поліції під час несення служби на цьому пості у період часу з 20.00 15.10.2016 по 08.00 16.10.2016 вносив до постової відомості та акта щоденного технічного огляду камер та службових приміщень ІТТ завідомо неправдиві відомості про те, що проводилася виводка арештованих, обшук камер та перевірка технічного стану будівлі ІТТ, а також виконав підписи, що засвідчують цю інформацію, від імені працівників Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області. Хоча насправді службові дії, які мав робити, не виконував. Та як виявилося згодом, з п'яти осіб, що утримувалися в ІТТ Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області, під час його чергування втекли двоє.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та просив застосувати до нього амністію.

Самбірський місьрайонний суд вирішив, що це умисний злочин невеликої тяжкості. Тому 10 листопада 2017 року виніс вирок, яким засудив поліцейського за ч. 1 ст. 366 КК України до штрафу у розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 510,00 грн. з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов'язків. Проте звільнив від відбування основного та додаткового покарання на підставі пункту Закону України "Про амністію у 2016 році". Амністований має лише сплатити на користь держави процесуальні витрати на залучення експертів в сумі 1143,48 грн.


На Львовщине суд амнистировал полицейского, который во время охраны помещения изолятора временного содержания в Самборе не проверил вовремя камеры и пропустил побег двух с содержащихся под стражей человек. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Как отмечается в материалах дела, 15 октября 2016 года, заступив на пост охраны помещения изолятора временного содержания Самборского ОП ГУ НП в Львовской области, сержант полиции во время несения службы на этом посту в период времени с 20.00 15.10.2016 по 08.00 16.10.2016 вносил в постовые ведомости и акт ежедневного технического осмотра камер и служебных помещений ИВС заведомо ложные сведения о том, что проводились вывод арестованных, обыск камер и проверка технического состояния здания ИВС, а также выполнил подписи, удостоверяющие эту нформацию от имени работников Самборского ОП ГУ НП во Львовской области. Как оказалось впоследствии, из пяти человек, содержавшихся в ИВС Самборского ОП ГУ ЧП во Львовской области, во время его дежурства сбежали двое.

В судебном заседании обвиняемый свою вину признал полностью и просил применить к нему амнистию.

Самборский мисьрайонний суд решил, что это умышленное преступление небольшой тяжести. Поэтому 10 ноября 2017 года вынес приговор, которым осудил полицейского по ч. 1 ст. 366 УК Украины к штрафу в размере тридцати необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет 510,00 грн. с лишением права занимать должности, связанные с выполнением организационно-распорядительных обязанностей. Однако освободил от отбывания основного и дополнительного наказания на основании пункта Закона Украины "Об амнистии в 2016 году". Амнистированный должен только выплатить в пользу государства процессуальные издержки на привлечение экспертов в сумме 1143,48 грн.