банда, разбой, азербайджанцыОперативники Житомирщини та Львівщини затримали громадян Азербайджану, причетних до розбійного нападу на подружжя в їх будинку. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

В Бродівське відділення поліції 19 червня надійшло повідомлення від медиків про те, що у лікарню доставлено мешканців району – 59-річного чоловіка з «відкритою черепно-мозковою травмою» та 66-річну жінку з діагнозом «закрита черепно-мозкова травма, забійні рани голови».

Поліцейські встановили, що потерпілі отримали тілесні ушкодження за місцем проживання. Напередодні близько 23.00 у будинок жінки увірвалися невідомі та вдарили її металевою планкою по голові, після чого вона впала та зімітувала втрату свідомості. Зловмисники почали нишпорити в помешканні і, прихопивши  з собою чотири золотих персня, гроші в сумі 10 тисяч гривень та 500 доларів США, а також телевізор "Самсунг", покинули будинок. Згодом жінка вибігла на подвір’я і виявила свого співмешканця із закровавленою головою, який лежав на землі, а його руки були зв’язані скотчем.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від семи до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Поліцейські негайно розпочали оперативно-розшукові заходи, орієнтування щодо зловмисників були розіслані усім підрозділам поліції України.

Цього ж дня працівники поліції у Житомирській області затримали трьох зловмисників, а четвертого – сьогодні, 20 червня, на Львівщині. Усі вони є громадянами Азербайджану, віком 36-50 років, які нелегально перебувають на території України.

Наразі перевіряється їхня причетність до скоєння інших злочинів. Досудове розслідування триває.


Оперативники Житомирщины и Львовщины задержали граждан Азербайджана, причастных к разбойному нападению на супругов в их доме. Злоумышленникам грозит до двенадцати лет лишения свободы. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

В Бродовское отделения полиции 19 июня поступило сообщение от медиков о том, что в больницу доставлен жителей района - 59-летнего мужчины с «открытой черепно-мозговой травмой» и 66-летнюю женщину с диагнозом «закрытая черепно-мозговая травма, ушибы головы» .

Полицейские установили, что пострадавшие получили телесные повреждения по месту жительства. Накануне около 23.00 в дом женщины ворвались неизвестные и ударили ее металлической планкой по голове, после чего она упала и сымитировала потерю сознания. Злоумышленники начали рыскать в доме и, прихватив с собой четыре золотых кольца, деньги в сумме 10000 гривен и 500 долларов США, а также телевизор "Самсунг", покинули дом. Впоследствии женщина выбежала во двор и обнаружила своего сожителя с окровавленную головой, который лежал на земле, а его руки были связаны скотчем.

По данному факту открыто уголовное производство по ч.3 ст.187 (разбой) Уголовного кодекса Украины. Санкция статьи предусматривает наказание от семи до двенадцати лет лишения свободы с конфискацией имущества.

Полицейские немедленно начали оперативно-розыскные мероприятия, ориентирование по злоумышленников были разосланы всем подразделениям полиции Украины.

В этот же день сотрудники полиции в Житомирской области задержали трех злоумышленников, а четвертого - сегодня, 20 июня, на Львовщине. Все они являются гражданами Азербайджана в возрасте 36-50 лет, которые нелегально находятся на территории Украины.

Сейчас проверяется их причастность к совершению других преступлений. Досудебное расследование продолжается.