мусор, Супрун, площадки, чрезвычайное положениеЛабораторні дослідження ґрунту поблизу сміттєвих майданчиків у Личаківському та Шевченківському районах Львова виявили сильне забруднення. Про це розповіла в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун під час брифінгу у Львові, передає "Гал-інфо".

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун відвідала Львів і підтвердила проблему сильного забруднення.

"Після аналізу грунту на сміттєвих майданчиках Львова ми побачили дуже високий рівень бактерій. Це небезпечно. Більшість цих майданчиків розташовані поблизу дитячих майданчиків, де бавляться діти. Ми переживаємо, щоб не було захворювань", — повідомила Супрун.

Вона наголосила, що це є великою проблемою, адже забруднення доходить до води а також може розповсюджуватися через комах.

"Чекаємо, коли це буде вирішено, щоб в нас не було епідемії холери чи тифу, які можуть бути в ситуації, коли є багато сміття та мух",— заявила в. о. міністра охорони здоров’я.

Супрун також заявила, що проінформує прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про загрозливу ситуацію у місті. Проте впровадження надзвичайного стану у Львові – це, на її думку, надто радикальний крок.


Лабораторные исследования почвы вблизи мусорных площадок в Лычаковском и Шевченковском районах Львова выявили сильное загрязнение. Об этом рассказала и.о. министра здравоохранения Украины Ульяна Супрун во время брифинга во Львове, передает  "Гал-инфо".

И.о. министра здравоохранения Ульяна Супрун посетила Львов и подтвердила проблему сильного загрязнения.

"После анализа почвы на мусорных площадках Львова мы увидели очень высокий уровень бактерий. Это опасно. Большинство этих площадок расположены вблизи детских площадок, где играют дети. Мы переживаем, чтобы не было заболеваний", - сообщила Супрун.

Она подчеркнула, что это является большой проблемой, ведь загрязнение доходит до воды а ​​также может распространяться через насекомых.

"Ждем, когда это будет решено, чтобы у нас не было эпидемии холеры или тифа, которые могут быть в ситуации, когда есть много мусора и мух", - заявила в. о. министра здравоохранения.

Супрун также заявила, что проинформирует премьер-министра Владимира Гройсмана об угрожающей ситуации в городе. Однако введение чрезвычайного положения во Львове - это, по ее мнению, слишком радикальный шаг.