детсад, отравление, проверка, стафилококУ львівському садку, де захворіли діти, виявили порушення санітарних норм і стафілокок. Міськрада створила комісію, що протягом місяця перевірить кухні дошкільних закладів. Про це повідомляє "Твоє місто". 

Держпродспоживслужба та Лабораторний центр МОЗ у Львівській області завершили епідрозслідування у ДНЗ №168 у Львові, шестеро вихованців якого потрапили в лікарню з гострою кишковою інфекцією. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіла заступниця начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Львівщини Олена Улашина.

"Ми разом з лабораторним центром МОЗ у Львівській області провели перевірку дитячого садочка. Виявили порушення. Наприклад, там, де були сирі риба і м’ясо, брудні овочі, водночас готували салати. На кухні також не було термометрів, що вимірюють температуру всередині м’ясних і рибних страв, тобто був відсутній контроль за їхньою готовністю. Ще ми виявили, що на частину страв не було технологічних карток", – каже вона.

Окрім харчоблоку, фахівці перевірили групи, в яких вчились діти, які захворіли.

"В одній групі виявили, що інвентар для прибирання групи зберігався в туалеті для персоналу – це порушення. Також обстежили персонал – 21 людину. У трьох помічників вихователів груп виявили золотистий стафілокок. Наразі їх відсторонили на 10 днів від роботи для лікування", – говорить чиновниця.

Змиви з поличок з іграшками, з посуду, з інвентаря, з приладів також показали наявність патогенів, зокрема – золотистого стафілококу.

У садочку спочатку тимчасово припиняли навчання, але з 16 квітня він відновив роботу.

"Лабораторний центр провів заключну дезінфекцію. На садочок склали протокол і винесли припис за порушення санітарних норм. Працівники, які лікуються, до роботи ще не повернулись", – зазначає вона.

За даними заступника керівника Лабораторного центру МОЗ у Львівській обаласті Олега Когута, дітям при виписці з лікарні поставили діагноз "ротавірусна інфекція". За наказом директорки департаменту гуманітарної політики ЛМР Галини Слічної наприкінці минулого тижня створили комісію, що протягом місяця проведе перевірки харчоблоків дитячих садочків, зазначила керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик

Нагадаємо, шестеро дітей з ДНЗ №168 потрапили до інфекційної лікарні протягом 6-10 квітня з діагнозом "гостра кишкова інфекція". П’ятьох з них госпіталізували, а батьки однієї дитини відмовились від стаціонарного лікування.


Во львовском садике, где заболели дети, выявили нарушения санитарных норм и стафилококк. Горсовет создал комиссию, которая в течение месяца проверит кухни дошкольных учреждений. Об этом сообщает "Твой город". 

Госпродпотребслужба и Лабораторный центр МЗ во Львовской области завершили эпидрасследование в ДОУ №168 во Львове, шестеро воспитанников которого попали в больницу с острой кишечной инфекцией. Об этом в комментарии Tvoemisto.tv рассказала заместитель начальника управления государственного надзора за соблюдением санитарного законодательства Госпродпотребслужбы Львовщины Елена Улашина.

"Мы вместе с лабораторным центром МЗ во Львовской области провели проверку детского сада. Обнаружили нарушения. Например, там, где были сырые рыба и мясо, грязные овощи, одновременно готовили салаты. На кухне также не было термометров, измеряющих температуру внутри мясных и рыбных блюд, то есть отсутствовал контроль за их готовностью. Еще мы обнаружили, что на часть блюд не было технологических карт", - говорит она.

Кроме пищеблока, специалисты проверили группы, в которых учились заболевшие дети.

"В одной группе обнаружили, что инвентарь для уборки группы сохранялся в туалете для персонала - это нарушение. Также обследовали персонал - 21 человек. У трех помощников воспитателей групп обнаружили золотистый стафилококк. Сейчас их отстранили на 10 дней от работы для лечения", - говорит чиновница.

Смывы с полок с игрушками, с посуды, из инвентаря, из приборов также показали наличие патогенов, в частности - золотистого стафилококка.

В саду сначала временно прекращали обучение, но с 16 апреля он возобновил работу.

"Лабораторный центр провел заключительную дезинфекцию. На садик составили протокол и вынесли предписание за нарушение санитарных норм. Работники, которые лечатся, к работе еще не вернулись", - отмечает она.

По данным заместителя руководителя Лабораторного центра Минздрава в Львовской обаласти Олега Когута, детям при выписке из больницы поставили диагноз "ротавирусная инфекция". По приказу директора департамента гуманитарной политики Львовского горсовета Галины Сличной в конце прошлой недели создали комиссию, которая в течение месяца проведет проверки пищеблоков детских садов, отметила руководитель управления образования Львовского горсовета Зоряна Довганик

Напомним, шестеро детей с ДОУ №168 попали в инфекционную больницу в течение 6-10 апреля с диагнозом "острая кишечная инфекция". Пятеро из них госпитализированы, а родители одного ребенка отказались от стационарного лечения.