Львів будуватиме сміттєпереробний комплекс. ЛКП "Зелений місто" оголосило тендер на розробку проектної документації на будівництво механіко-біологічного комплексу з перевантаження і переробки твердих побутових відходів. Про це пише DailyLviv з посиланням на інформацію ProZorro.

Концепція комплексу базується на ідеї максимально зменшити обсяги і, в першу чергу, залишковий обсяг перероблених відходів, які повинні відправлятися на поховання; впорядкувати ресурсоцінні вторинну сировину і зменшити біологічну активність органічних відходів, а також передбачити можливість виробництва твердого умовного палива.

Також технічним завданням передбачено:

  • система очищення біогазів з ділянки компостування (щоб виключити шкідливі викиди і неприємні запахи)
  • система збору та рециркуляції рідких стоків (щоб виключити їх попадання в навколишнє середовище)
  • система моніторингу / аналізу повітря в зоні прийому (відходів) і в точках викидів повітря з системи очищення (біофільтри).

Львов будет строить мусороперерабатывающий комплекс. ЛКП "Зеленый город" объявило тендер на разработку проектной документации на строительство механико-биологического комплекса по перегрузке и переработке твердых бытовых отходов. Об этом пишет DailyLviv со ссылкой на информацию ProZorro.

Концепция комплекса базируется на идее максимально уменьшить объемы и, в первую очередь, остаточный объем переработанных отходов, которые должны отправляться на захоронение; отсортировать ресурсоценное вторичное сырье и уменьшить биологическую активность органических отходов, а также предусмотреть возможность производства твердого условного топлива.

Также техническим заданием предусмотрены:

  • система очистки биогазов с участка компостирования (чтобы исключить вредные выбросы и неприятные запахи)
  • система сбора и рециркуляции жидких стоков (чтобы исключить их попадание в окружающую среду)
  • система мониторинга / анализа воздуха в зоне приема (отходов) и в точках выбросов воздуха из системы очистки (биофильтры).