замок, Поморянский, реставрация, владелецДо кінця Поморянського замку знайдуть власника. Про це повідомляє "Твоє місто"

До кінця поточного року Поморянському замку мають знайти нового власника, оскільки нині він перебуває на балансі ЛОДА, а юридичного власника замку немає.

Як розповіла кураторка ініціативної групи з відродження Поморянського замку Ганна Гаврилів, замок перебуває на балансі ЛОДА, проте жодного державного власника об’єкта не зареєстровано.

"Ми хочемо знайти власника замку. В фонді державного майна, як і в департаменті архітектури і розвитку містобудування ЛОДА, на наші запити відповіли, що замок не є в державній власності. Сьогодні це питання є відкритим".

Ганна Гаврилів

Кураторка ініціативної групи додає, що селищний голова Поморян звернувся із запитом до ЛОР, аби там прийняли замок в комунальну власність. Відповідне звернення надіслали ще 12 квітня. Останні три роки основне фінансування замку надходило саме з обласної ради, тому буде справедливо, якщо Поморянський, як і інші замки, стане комунальною власністю ЛОР.

За словами Ганни Гаврилів, основною метою ініціативної групи є знайти власника замку до кінця цього року.  

Довідка SQ. У приватній власності замок востаннє був ще на початку минулого століття. В радянські часи його використовували як один з корпусів ПТУ. В 1970-му замок згорів, а після реставрації в 1978-му був безгосподарним. 12 квітня обвалилася східна стіна Поморянського замку. Тому зараз всі роботи будуть спрямовані на ліквідацію аварійного стану приміщення, розбору завалів та перекриття даху. Згідно з кошторисом, на реставрацію замку потрібно 16 млн грн. На цей рік обласна рада виділила 500 тис грн. Також Золочівська районна рада дофінансувала 200 тис. грн. Вже цього тижня на місце виїде підрядник і виконає першочергові роботи в межах цієї суми. Потрібно розібрати завали, демонтувати дах і покрити його плівкою, аби захистити замок від вологи. Тендер на проведення робіт виграла компанія "Захід центр комплекс".


К концу года Поморянскому замку найдут владельца. Об этом сообщает "Твой город". 

До конца текущего года Поморянскому замку должны найти нового владельца, поскольку сейчас он находится на балансе ЛОГА, а юридического владельца замка нет.

Как рассказала куратор инициативной группы по возрождению Поморянского замка Анна Гаврилов, замок находится на балансе ЛОГА, однако ни одного государственного собственника объекта не зарегистрировано.

"Мы хотим найти владельца замка. В фонде государственного имущества, как и в департаменте архитектуры и развития градостроительства ЛОГА, на наши запросы ответили, что замок не в государственной собственности. Сегодня этот вопрос открытым".

Анна Гаврилов

Куратор инициативной группы добавляет, что поселковый голова Поморян обратился с запросом к ЛОР, чтобы там приняли замок в коммунальную собственность. Соответствующее обращение направили еще 12 апреля. Последние три года основное финансирование замка поступало именно из областного совета, поэтому будет справедливо, если Поморянский, как и другие замки, станет коммунальной собственностью ЛОР.

По словам Анны Гаврилов, основной целью инициативной группы является найти владельца замка до конца этого года.

Справка SQ. В частной собственности замок в последний раз был еще в начале прошлого века. В советские времена его использовали как один из корпусов ПТУ. В 1970-м замок сгорел, а после реставрации в 1978-м был бесхозным. 12 апреля обвалилась восточная стена Поморянского замка. Поэтому сейчас все работы будут направлены на ликвидацию аварийного состояния помещения, разбора завалов и перекрытия крыши. Согласно смете, на реставрацию замка нужно 16 млн грн. На этот год областной совет выделил 500 тыс грн. Также Золочевский районный совет дофинансувала 200 тыс. Грн. Уже на этой неделе на место выедет подрядчик и выполнит первоочередные работы в пределах этой суммы. Нужно разобрать завалы, демонтировать крышу и покрыть его пленкой, чтобы защитить замок от влаги. Тендер на проведение работ выиграла компания "Запад центр комплекс".