полигон, суд, Броница, ДрогобычСуд визнав незаконним та скасував рішення Броницької сільської ради про заборону прийому ТВП на Дрогобицький міський полігон. Про це повідомляє "Дрогобич.Інфо". 

На розгляді у Львівському окружному адміністративному суді перебувала адміністративна справа №813/986/18 за позовом Дрогобицької міської ради до Броницької сільської ради про визнання незаконним та скасування рішення Броницької сільської ради від 14.02.2018 р. №234 "Про заборону приймання твердих побутових відходів на Дрогобицький міський полігон твердих побутових відходів"

Позов подала Дрогобицька міська рада через непросту екологічну ситуацію, яка виникла, зокрема через прийняття Броницькою сільською радою рішення про заборону прийняття сміття на Дрогобицький полігон.

Відповідно до постанови Львівського окружного адміністративного суду від 10.10.2018 року, позов Дрогобицької міської ради до Броницької сільської ради — задоволено, а відтак рішення Броницької сільської ради від 14.02.2018 року №234 "Про заборону приймання твердих побутових відходів на Дрогобицький міський полігон твердих побутових відходів" — визнано незаконним та скасовано.

Нагадаємо, окремі жителі села Брониця, не в останню чергу через прийняття незаконного рішення Броницькою сільською радою, з лютого 2018 року розпочали незаконну блокаду Дрогобицького міського смітєзвалища, перекривши доступ до нього, та продовжують блокувати його по сьогоднішній день, перешкоджаючи Дрогобицьким сміттєвозам у відвантаженні сміття та не допускаючи на його територію будь-яку спецтехніку. Це призвело до екологічної та санітарної проблеми у місті Дрогобичі, а також неможливості провести необхідні роботи для утримання полігону у відповідності до вимог забезпечення належного обслуговування та експлуатації, дотримання санітарного стану території міського сміттєзвалища.


Суд признал незаконным и отменил решение Броницкого сельского совета о запрете приема ТБО на Дрогобычский городской полигон. Об этом сообщает "Дрогобич.Инфо". 

На рассмотрении во Львовском окружном административном суде находилась административное дело №813 / 986/18 по иску Дрогобычского городского совета к Броницкому сельскому совету о признании незаконным и отмене решения Броницкого сельского совета от 14.02.2018 г.. №234 "О запрете приема твердых бытовых отходов на Дрогобычский городской полигон твердых бытовых отходов".

Иск подал Дрогобычский городской совет из-за непростой экологической ситуации, которая возникла, в частности путем принятия Броницким сельским советов решения о запрете принятия мусора на Дрогобычский полигон.

Согласно постановлению Львовского окружного административного суда от 10.10.2018 года, иск Дрогобычского городского совета к Броницкому сельскому совету - удовлетворил, так что решение Броницкого сельского совета от 14.02.2018 года №234 "О запрете приема твердых бытовых отходов на Дрогобычский городской полигон твердых бытовых отходов"- признано незаконным и отменено.

Напомним, отдельные жители села Броница, не в последнюю очередь из-за принятия незаконного решения Броницкого сельским советом, с февраля 2018 начали незаконную блокаду Дрогобычского городского полигона, перекрыв доступ к нему, и продолжают блокировать его по сегодняшний день, препятствуя дрогобычским мусоровозам в отгрузке мусора и не допуская на его территорию любую спецтехнику. Это привело к экологической и санитарной проблемы в городе Дрогобыче, а также невозможности провести необходимые работы для содержания полигона в соответствии с требованиями обеспечения надлежащего обслуживания и эксплуатации, соблюдения санитарного состояния территории городской свалки.