площадка, контейнер, мусор, ТБО, подземнаяНа вул. Словацького облаштують перший у Львові підземний контейнерний майданчик для збору ТПВ. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

На вул. Словацького, навпроти будинку № 18, до кінця року облаштують перший у Львові підземний контейнерний майданчик для збору твердих побутових відходів. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні виконавчого комітету. Майданчик буде облаштовано коштом ТзОВ "Грінера Україна", яке є виконавцем послуг по збору і вивезенню ТПВ у Галицькому районі.

Новий підземний контейнерний майданчик буде облаштовано замість існуючого сміттєвого майданчика, який знаходиться поруч з будинком на вул. Словацького, 16. Будуть встановлені 4 контейнери різного об’єму: 2 контейнери для змішаних відходів — об’ємом по 5 м3 кожен, 1 контейнер для вторсировини (папір, пластик, ПЕТ, метал) — об’ємом 4 м3 і 1 контейнер для скла — об’ємом 3 м3.

Впродовж цього року цей майданчик буде облаштовано. Кошти з міського бюджету на облаштування підземного майданчика використовуватися не будуть – витрати бере на себе ТзОВ "Грінера Україна". Перевізник має спеціальні машини, які зможуть забирати сміття саме з таких майданчиків.

"Переваги підземного майданчика для збору ТПВ у тому, що тверді побутові відходи зберігаються під землею і не створюють неприємного запаху, а також естетично територія, де він облаштований, краще виглядає, немає негативного враження від перенакопичення відходів".

Сергій Сало, в.о. директора департаменту з питань поводження з відходами

За результатами роботи цього майданчика у мерії будуть приймати рішення чи облаштовувати ще такі підземні майданчики на території міста.

Фото умовне


На ул. Словацкого обустроят первую во Львове подземную контейнерную площадку для сбора ТБО. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

На ул. Словацкого, напротив дома № 18 до конца года обустроят первую во Львове подземную контейнерную площадку для сбора твердых бытовых отходов. Соответствующее решение было принято сегодня на заседании исполнительного комитета. Площадка будет обустроена за счет ООО "Гринера Украина", которое является исполнителем услуг по сбору и вывозу ТБО в Галицком районе.

Новая подземная контейнерная площадка будет обустроена на месте существующей мусорной площадки, которая находится рядом с домом на ул. Словацкого, 16. Будут установлены 4 контейнера разного объема: 2 контейнера для смешанных отходов - объемом по 5 м3 каждый, 1 контейнер для вторсырья (бумага, пластик, ПЭТ, металл) - объемом 4 м3 и 1 контейнер для стекла - объемом 3 м3.

В течение этого года эта площадка будет обустроена. Средства из городского бюджета на обустройство подземного площадки использоваться не будут - расходы берет на себя ООО "Гринера Украина". Перевозчик имеет специальные машины, которые смогут забирать мусор именно с таких площадок.

"Преимущества подземной площадки для сбора ТБО в том, что твердые бытовые отходы хранятся под землей и не создают неприятный запах, а также эстетически территория, где она установлена, лучше выглядит, нет негативного впечатления от перенакопления отходов".

Сергей Сало, и.о. директора департамента по вопросам обращения с отходами

По результатам работы этой площадки в мэрии будут принимать решение обустраивать ли еще такие подземные площадки на территории города.