парковка, строительство, проектУ центрі Львова планують збудувати щонайменше два підземні паркінги: перед університетом імені Івана Франка та на площі Петрушевича. Окрім цього, вже завершується розробка документації інвестиційних проектів щодо підземного паркінгу й біля залізничного вокзалу. Про це повідомляє Центр міського сервісу. 

Днями ухвалу "Про надання ЛКП "Львівавтодор" дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на пл. Є. Петрушевича" прийняли на сесії Львівської міськради. Відтак ЛКП "Львівавтодор" виготовлятиме проект землеустрою, а після розроблення необхідної документації у Львові оголосять інвестиційній конкурс на будівництво підземного паркінгу.

При цьому передбачена й реконструкція скверу, який є в тому місці. Це частково вирішить проблему недостатньої кількості паркомісць у Львові. Так можна буде розвантажити центральні вулиці, де катастрофічно бракує місця та простору для автомобілів. А також допоможе уникнути нарікань пішоходів на залишені на тротуарах автівки.

"Зараз готуємо виділення землі для багаторівневих паркінгів. Є декілька місць. Одне на площі Петрушевича, інші – навпроти ЛНУ ім. Івана Франка й на площі Двірцевій. Для останньої вже є ескізний проект, є землевідведення і буде конкурс на визначення переможця, який і будуватиме цей паркінг. Це допоможе розвантажити центральну частину, дасть можливість людям запаркуватися в місті, де зараз величезна проблема з паркуванням. За попередніми даними, згідно з ескізним проектом мало би бути триста паркомісць".

Член постійної комісії із питань  інженерного господарства, транспорту,  зв’язку та житлової політики Ігор Корончевський

У місті вже облаштовано закриту зону для паркування в районі Вернісажу. А кількість платних паркомісць на комунальних майданчиках для паркування зросла від 403 до 639.  


В центре Львова планируют построить минимум два подземных паркинга: перед университетом имени Ивана Франко и на площади Петрушевича. Кроме этого, уже завершается разработка документации инвестиционных проектов по подземному паркингу и у железнодорожного вокзала. Об этом сообщает Центр городского сервиса. 

На днях постановление "О предоставлении ЛКП "Львовавтодор" разрешения на изготовление проекта землеустройства по отводу земельного участка на ул. Е. Петрушевича" приняли на сессии Львовского горсовета. Поэтому ЛКП "Львовавтодор" будет выполнять проект землеустройства, а после разработки необходимой документации во Львове объявят инвестиционной конкурс на строительство подземного паркинга.

При этом предусмотрена и реконструкция сквера, который находится в том месте. Это частично решит проблему недостаточного количества паркомест во Львове. Так можно будет разгрузить центральные улицы, где катастрофически не хватает места и пространства для автомобилей. А также поможет избежать нареканий пешеходов на оставленные на тротуарах машины.

"Сейчас готовим выделение земли для многоуровневых паркингов. Есть несколько мест. Одно на площади Петрушевича, другие - напротив ЛНУ им. Ивана Франко и на площади Дворцовой. Для последней уже есть эскизный проект, есть землеотвод и будет конкурс на определение победителя, который и будет строить этот паркинг. Это поможет разгрузить центральную часть, даст возможность людям запарковаться в городе, где огромная проблема с парковкой. По предварительным данным, согласно эскизному проекту должно было быть триста паркомест".

Член постоянной комиссии по вопросам инженерного хозяйства, транспорта, связи и жилищной политики Игорь Корончевський

В городе уже обустроена закрытая зону для парковки в районе Вернисажа. А количество платных паркомест на коммунальных площадках для парковки выросла с 403 до 639.