штраф, швеи, неоформленные работникиРоботодавця на Львівщині оштрафували на понад 1 млн. грн за використання незадекларованої праці. Про це повідомляє прес-служба ГУ Держпраці у Львівській області.

При проведенні інспекційного відвідування швейного цеху, інспектори ГУ Держпраці у Львівській області виявили факти використання незадекларованої праці. Роботодавець використовував найману працю 11 осіб без укладення з ними трудових договорів.

Відповідно до абзацу другого частини другої статті 265 Кодексу законів про працю України за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) суб’єкти господарювання несуть відповідальність у вигляді штрафу у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Відтак на  роботодавця накладено штраф у розмірі 1 228 590 гривень.


Работодателя на Львовщине оштрафовали на более 1 млн грн за использование незадекларированной труда. Об этом сообщает пресс-служба ГУ Гоструда во Львовской области.

При проведении инспекционного посещения швейного цеха, инспекторы ГУ Гоструда во Львовской области выявили факты использования незадекларированной труда. Работодатель использовал наемный труд 11 человек без заключения с ними трудовых договоров.

В соответствии с абзацем вторым части второй статьи 265 Кодекса законов о труде Украины за фактический допуск работника к работе без оформления трудового договора (контракта) субъекты хозяйствования несут ответственность в виде штрафа в тридцатикратном размере минимальной заработной платы, установленной законом на момент выявления нарушения, за каждого работника, в отношении которого совершено нарушение.

Поэтому на работодателя наложен штраф в размере 1228590 гривен.