рэкетирыНа Львівщині правоохоронці затримали групу зловмисників, котрі вимагали у підприємців гроші. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили співробітники обласного Управління Служби безпеки України у Львівській області спільно з працівниками експериментального відділу детективів слідчого управління та управління карного розшуку Головного управління Національної поліції у Львівській області за процесуального керівництва обласної прокуратури, зловмисники вимагали три тисячі доларів США за нестворення перешкод у підприємницькій діяльності мешканцю міста Стрий.

Затримані - мешканці Стрийщини, двоє 32-річних та один віком 29 років, усі раніше притягувались до кримінальної відповідальності за різноманітні злочини – вимагання, примушування до виконання зобов’язань та незаконне заволодіння транспортними засобами.

Зловмисників затримали 18 квітня в порядку ст.208 КПК України під час отримання ними частини суми вимоги від підприємця. До проведення операції були залучені бійці спецпідрозділу КОРД. В одного з чоловіків вилучено предмет, схожий на пістолет, який скерований на експертизу.

Також встановлено, що протягом майже двох років зловмисники систематично вимагали у  підприємців Львова та Стрийщини грошові кошти за безперешкодне здійснення підприємницької діяльності.

Зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст.189 (вимагання) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Проводиться досудове розслідування. Наразі правоохоронці встановлюють інші епізоди злочинної діяльності затриманих та особи інших учасників злочинної групи.

"Якщо ви постраждали від злочинних дій затриманих чи володієте інформацією про скоєння ними правопорушень, прохання зголоситись на оперативну лінію 102 або у найближчий відділ поліції", - звертаються правоохоронці.


На Львовщине правоохранители задержали группу злоумышленников, которые вымогали у предпринимателей деньги. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Как установили сотрудники Управления Службы безопасности Украины во Львовской области совместно с работниками экспериментального отдела детективов следственного управления и управления уголовного розыска Главного управления Национальной полиции во Львовской области за процессуального руководства областной прокуратуры, злоумышленники требовали три тысячи долларов США за несоздание препятствий в предпринимательской деятельности жителю города стрий.

Задержанные - жители Стрыйщины, двое 32-летних и один в возрасте 29 лет, все ранее привлекались к уголовной ответственности за различные преступления - вымогательства, принуждение к выполнению обязательств и незаконное завладение транспортными средствами. Злоумышленников задержали 18 апреля в порядке ст.208 УПК Украины во время получения ими части суммы требования от предпринимателя. К проведению операции были привлечены бойцы спецподразделения КОРД. У одного из мужчин изъят предмет, похожий на пистолет, который направлен на экспертизу.

Также установлено, что в течение почти двух лет злоумышленники систематически требовали у предпринимателей Львова и Стрыйщины денежные средства за беспрепятственное осуществление предпринимательской деятельности.

Злоумышленникам объявлено о подозрении в совершении преступления, предусмотренного ч.2 ст.189 (вымогательство) УК Украины. Санкция статьи предусматривает наказание - лишение свободы на срок от трех до семи лет. Проводится досудебное расследование. Сейчас правоохранители устанавливают другие эпизоды преступной деятельности задержанных и лица других участников преступной группы.

"Если вы пострадали от преступных действий задержанных или владеете информацией о совершении ими правонарушений, просьба заявить о своем желании на оперативную линию 102 или в ближайший отдел полиции", - обращаются правоохранители.