схема, транспорт, движение, проспект СвободыНа перехресті проспекту Свободи з вулицею Гнатюка частково реорганізують рух транспорту. Відповідне рішення ухвалили під час засідання міської комісії з безпеки дорожнього руху минулого тижня. Про це повідомляє "Твоє місто". 

За новою схемою, автомобілям заборонять рух прямо з вулиці Гнатюка, натомість на проспект Свободи можна буде виїхати, лише повернувши на право. На відрізку, де віднині знову зупиняється тролейбус №13, облаштують виділену смугу. Таким чином мають ліквідувати хаотичний рух транспорту в районі площі Підкови та привчати водіїв до кругового руху, який планують запровадити на проспекті Свободи.

Схема передбачає також реорганізацію біля перехрестя проспекту Свободи та вулиці Дорошенка. Втім, за словами заступника міського голови з питань ЖКГ Сергія Бабака, спершу декілька місяців проаналізують, як працюватиме схема на Гнатюка, після чого перейдуть до другої частини реорганізації. Нова схема руху запрацює після того, як Галицька районна адміністрація встановить відповідні знаки.

f77c2b23fdf21d1f2c279dc2321209a4.jpg


На перекрестке проспекта Свободы с улицей Гнатюка частично реорганизуют движение транспорта. Соответствующее решение приняли на заседании городской комиссии по безопасности дорожного движения на прошлой неделе. Об этом сообщает "Твой город". 

По новой схеме, автомобилям запретят движение прямо с улицы Гнатюка, но на проспект Свободы можно будет выехать, только повернув вправо. На отрезке, где отныне снова останавливается троллейбус №13, обустроят выделенную полосу. Таким образом должны ликвидировать хаотическое движение транспорта в районе площади Подковы и приучать водителей к круговому движению, который планируют ввести на проспекте Свободы.

Схема предусматривает также реорганизацию у перекрестка проспекта Свободы и улицы Дорошенко. Впрочем, по словам заместителя городского головы по вопросам ЖКХ Сергея Бабака, сначала в течение нескольких месяцев проанализируют, как будет работать схема на Гнатюка, после чего перейдут ко второй части реорганизации. Новая схема движения заработает после того, как Галицкая районная администрация установит соответствующие знаки.