выборы, нарушение, расследование, избиркомНа Львівщині поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом порушення виборчого законодавства. Жінка написала заяву у поліцію щодо хибного висування її на посаду голови дільничної виборчої комісії. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

З заявою про вчинення правопорушення до поліції звернулась громадянка, котру без її згоди висунули на посаду голови ДВК.

У Сокальське відділення поліції 18 березня надійшло повідомлення від 47-річної мешканки міста Червоноград про те, що на початку березня 2019 року невідома особа підробила заяву про її згоду виконувати посадові обов’язки голови, заступника голови або секретаря однієї з дільничних виборчих комісій та подала цю заяву в одну з окружних виборчих комісій.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України. Санкція статті передбачає покарання - штраф до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Проводиться досудове розслідування, поліцейські встановлюють обставини події.


На Львовщине полицейские открыли уголовное производство по факту нарушения избирательного законодательства. Женщина написала заявление в полицию о ложном выдвижении ее на должность председателя участковой избирательной комиссии. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

С заявлением о совершении правонарушения в полицию обратилась гражданка, которую без его согласия выдвинули на должность председателя УИК.

В Сокальское отделения полиции 18 марта поступило сообщение от 47-летней жительницы города Червоноград о том, что в начале марта 2019 неизвестный подделала заявление о согласии выполнять должностные обязанности председателя, заместителя председателя или секретаря одной из участковых избирательных комиссий и подала эту заявление в одну из окружных избирательных комиссий.

По данному факту открыто уголовное производство по ч.1 ст.358 (подделка документов, печатей, штампов и бланков, сбыт или использование поддельных документов, печатей, штампов) УК Украины. Санкция статьи предусматривает наказание - штраф до одной тысячи необлагаемых минимумов доходов граждан или арест на срок до шести месяцев, или ограничение свободы на срок до двух лет.

Проводится досудебное расследование, полицейские устанавливают обстоятельства происшествия.