ангиограф, больница, сосуды, патологияЛьвівський обласний клінічний кардіологічний центр та Дрогобицька міська лікарня №1 отримають нові ангіографи. Про це під час звіту департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА розповіла керівниця департаменту Ірина Микичак, інформує "Дрогобич. Інфо". 

За словами завідувача відділення електрофізіологічних досліджень серця Львівського обласного кардіологічного центру Остапа Герети, завдяки апарату можна продіагностувати і ліквідувати будь-яку патологію судин. Дотепер у кардіоцентрі користувались апаратом, який виготовили у 2007 році.

"За рік обстеження на такому апараті лише у нас потребують близько двох тисяч пацієнтів. Обстежуються з гострими коронарними симптомами та синдромами й порушеннями ритму серця. Одного приладу на лікарню не вистачає", — пояснює Остап Герета.

До кінця року, кажуть у ЛОДА, ще один ангіограф закуплять в обласну клінічну лікарню. Наступним у черзі на закупівлю – Червоноград.


Львовский областной клинический кардиологический центр и Дрогобычский городская больница №1 получат новые ангиографы. Об этом во время отчета департамента здравоохранения Львовской ОГА рассказала руководитель департамента Ирина Микичак, информирует "Дрогобыч. Инфо". 

По словам заведующего отделением электрофизиологических исследований сердца Львовского областного кардиологического центра Остапа Гереты, благодаря аппарату можно продиагностировать и ликвидировать любую патологию сосудов. До сих пор в кардиоцентре пользовались аппаратом, который изготовили в 2007 году.

"За год обследование на таком аппарате только у нас нуждаются около двух тысяч пациентов. Обследуются с острыми коронарными симптомами и синдромами и нарушениями ритма сердца. Одного прибора на больницу не хватает", - объясняет Остап Герета.

До конца года, говорят в ЛОГА, еще один ангиограф закупят в областную клиническую больницу. Следующим в очереди на закупку - Червоноград.