ботулизм, заболелиДо Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізований житель села Рогізно Жидачівського району із діагнозом ботулізм у стані середньої важкості. Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

18 січня о 14:00 надійшло повідомлення від Львівського обласного центру ЕМД МК, про те, що до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні було госпіталізовано жителя с. Рогізно Жидачівського району, 1979 року народження, із діагнозом ботулізм в стані середньої важкості. Хворий повідомив, що захворів після того, як 11 січня поїв м’ясний паштет домашнього виготовлення. Поступив зі скаргами на сухість в роті, порушення зору.

Як пише ZAXID.NET, це не перший випадок захворювання на ботулізм від початку 2018 року. Зараз у реанімації інфекційної лікарні перебуває 62-річна жінка зі Стрийського району, яку днями також госпіталізували до львівської обласної інфекційної лікарні з ботулізмом. Причиною захворювання пацієнтки стали м’ясні консерви домашнього приготування, які вона споживала.

За словами головного епідеміолога Львівщини Наталії Тімко, сироватки проти ботулізму, яка конче потрібна для лікування таких хворих, в лікарні нема. Лікарі наразі рятують пацієнтів усіма іншими доступними засобами. Медики, за словами Наталії Тімко, повідомили МОЗ про хворих на ботулізм і сподіваються, що звідти найближчим часом надійде сироватка.


Во Львовскую областную инфекционную больницу госпитализирован житель села Рогизно Жидачевского района с диагнозом ботулизм в состоянии средней тяжести. Об этом сообщает Департамент по вопросам гражданской защиты Львовской облгосадминистрации.

18 января в 14:00 поступило сообщение от Львовского областного центра ЭМП МК, о том, что во Львовскую областную инфекционную клиническую больницу был госпитализирован житель с. Рогизно Жидачевского района, 1979 года рождения, с диагнозом ботулизм в состоянии средней тяжести. Больной сообщил, что заболел после того, как 11 января поел мясной паштет домашнего приготовления. Поступил с жалобами на сухость во рту, нарушение зрения.

Как пишет ZAXID.NET, это не первый случай заболевания ботулизмом от начала 2018 года. Сейчас в реанимации инфекционной больнице находится 62-летняя женщина из Стрыйского района, которую на днях также госпитализировали во львовскую областную инфекционную больницу с ботулизмом. Причиной заболевания пациентки стали мясные консервы домашнего приготовления.

По словам главного эпидемиолога Львовщины Натальи Тимко, сыворотки против ботулизма, которая необходима для лечения таких больных в больнице нету. Врачи пока спасают пациентов всеми другими доступными средствами. Медики, по словам Натальи Тимко, сообщили Минздраву о больных ботулизмом и надеются, что оттуда в ближайшее время поступит сыворотка.