взятка, заместитель мэраЗаступника мера, який отримав 8 тис грн неправомірної вигоди, відсторонили від посади на Львівщині. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області, слідчими Нацполіції та працівниками Управління захисту економіки у Львівській області цьогоріч, 29 серпня, затримано заступника міського голови однієї з міських рад на Львівщині, який вимагав та одержав від особи 8 тис гривень неправомірної вигоди.

За ці кошти службовець обіцяв посприяти особі у наданні міською радою дозволів на оренду окремих елементів благоустрою для розміщення пересувних елементів вуличної торгівлі під час проведення ярмарків, а також допомогти з укладенням відповідних договорів оренди.

Так, 30.08.2018, затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням свого службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди), а наступного дня Галицьким районним судом м. Львова обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням альтернативи внесення 140960 гривень застави.

Крім цього, зазначимо, що фігуранта відсторонено від займаної посади на 2 місяці.

На даний час проводяться необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії з метою встановлення усіх обставин вчинення цього кримінального правопорушення.

Санкція вказаної статті передбачає до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.


Заместителя мэра, получивший 8 тыс грн неправомерной выгоды, отстранили от должности на Львовщине. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Под процессуальным руководством прокуратуры Львовской области, следователями Нацполиции и работниками Управления защиты экономики во Львовской области в этом году, 29 августа, задержан заместитель городского головы одного из городских советов на Львовщине, который требовал и получил от лица 8 тыс гривен неправомерной выгоды.

За эти средства служащий обещал помочь в предоставлении городским советом разрешений на аренду отдельных элементов благоустройства для размещения передвижных элементов уличной торговли во время проведения ярмарок, а также помочь с заключением соответствующих договоров аренды.

Так, 30.08.2018, задержанному сообщено о подозрении в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.3 ст.368 УК Украины (получение должностным лицом, занимающим ответственное положение, неправомерной выгоды для себя совершение такой должностным лицом в интересах того, кто дает неправомерную выгоду, любой действия с использованием своего служебного положения, совмещенном с вымогательством неправомерной выгоды), а на следующий день Галицким районным судом г. Львова избрана мера пресечения в виде содержания под стражей с определением альтернативы в несения 140960 гривен залога.

Кроме этого, отметим, что фигурант отстранен от занимаемой должности на 2 месяца.

В настоящее время проводятся необходимые следственные (розыскные) и процессуальные действия с целью установления всех обстоятельств совершения этого уголовного преступления.

Санкция указанной статьи предусматривает до 10 лет заключения с трехлетним лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью и конфискацией имущества.