земля, суд, фирмаЗавдяки Львівській прокуратурі з незаконного користування фірмою повернуто понад 44 га землі, вартістю більше 28 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що між Миколаївською районною державною адміністрацією та одним із підприємств укладено договір, відповідно до якого 44,3 га землі передано у користування фірмі.

Було порушено вимоги ЗУ "Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)", оскільки фактично у оренду передали землі, на які за громадянами вже оформлено право власності. Тобто вказані землі не могли вважатись невитребуваними паями. А відтак, райдержадміністрація не могла надавати їх у оренду.

З метою усунення порушень законодавства, Золочівська місцева прокуратура подала до господарського суду Львівської області позов з вимогою визнати незаконним розпорядження райдержадміністрації та звільнити спірну територію.

У ході слухання справи підприємство звільнило земельну ділянку, а тому провадження судом закрито.


Благодаря Львовской прокуратуре из незаконного пользования фирмой возвращено более 44 га земли стоимостью более 28 млн грн. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Установлено, что между Николаевской районной государственной администрацией и одним из предприятий был заключен договор, согласно которому 44,3 га земли переданы в пользование фирме.

Были нарушены требования ЗУ "О порядке выделения в натуре (на местности) земельных участков собственникам земельных долей (паев)", поскольку фактически в аренду передали земли, на которые за гражданами уже оформлено право собственности. То есть указанные земли не могли считаться невостребованными паями. Следовательно, райгосадминистрация не могла предоставлять их в аренду.

С целью устранения нарушений законодательства, Золочевский местная прокуратура подала в хозяйственный суд Львовской области иск с требованием признать незаконным распоряжение райгосадминистрации и освободить спорную территорию.

В ходе слушания дела предприятие уволило земельный участок, а поэтому производство судом закрыто.