рэкетиры, перевозчик, судНа Прикарпатті засудили банду рекетирів з Львівщини - жоден з п’ятьох бандитів не відбуватиме покарання за ґратами. Про це повідомляє ZAXID.NET

Наприкінці 2017 року Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області виніс вирок п’ятьом учасникам банди, що вимагала від мешканців району, які займаються міжнародними перевезеннями, 500 євро разового платежу та 50 євро за кожен наступний рейс, які вони здійснювали у країни Європи.

До правоохоронних органів потерпілі звернулися ще восени 2016 року, вказавши, що четверо чоловіків вимагали побори з мешканця Надвірнянського району, який займається міжнародними перевезеннями, та висунули йому вимоги сплачувати за кожен рейс. За це обіцяли не перешкоджати його бізнесу. Отримавши відмову від водія та погрози звернутися до правоохоронців із заявою про вимагання, один зі зловмисників погрожував йому, в результаті чого наприкінці листопада 2016 року спалив його маршрутний автобус Mercedes-Benz Sprinter, якого потерпілий зберігав на подвір’ї біля будинку. Суму збитків оцінено у 780 тис. грн.

Крім того. у грудні 2016 року четверо бандитів на пункті пропуску "Шегині" на Львівщині зустрілися зі ще одним мешканцем Надвірнянщини, який також займався міжнародними перевезеннями. Вони вимагали у нього 500 євро за неперешкоджання роботі та по 50 євро за кожен рейс. Перевізник погодився на їхню пропозицію через те, що ті погрожували. Про такі умови роботи він мав повідомити ще одного перевізника, який теж погодився на умови бандитів. 21 грудня 2016 року четверо зловмисників у селі Зимна Вода Львівської області зустрілися з двома водіями, які того дня їхали за кордон. Під погрозами водії передали вимагачам 100 євро та 3000 грн.

Наприкінці серпня 2017 року суд взяв під варту на 60 діб трьох учасників злочинної групи. У суді обвинувачені визнали свою провину. Суд визнав чоловіків винними. Зловмиснику, який спалив автобус перевізника, призначив 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки. Ще двоє вимагачів отримали штраф по 34 тисячі гривень. Останній отримав 1,5 року арешту, проте був звільнений від покарання на підставі п. "в" ст. 1 Закону України "Про амністію у 2016 році". Що ж до п’ятого учасника злочинної групи, то він 26 жовтня уклав угоду про визнання винуватості та заплатив 25 500 грн. штрафу.


На Прикарпатье осудили банду рэкетиров из Львовщины - ни один из пяти бандитов не будет отбывать наказание за решеткой. Об этом сообщает ZAXID.NET

В конце 2017 года Надворнянский районный суд Ивано-Франковской области вынес приговор пятерым участникам банды, требовавших от жителей района, которые занимаются международными перевозками, 500 евро разового платежа и 50 евро за каждый следующий рейс, которые они совершали в страны Европы.

В правоохранительные органы потерпевшие обратились еще осенью 2016 года, указав, что четверо мужчин требовали поборы с жителя Надворнянского района, который занимается международными перевозками, и выдвинули ему требования платить за каждый рейс. За это обещали не препятствовать его бизнесу. Получив отказ от водителя и угрозы обратиться в полицию с заявлением о вымогательстве, один из злоумышленников угрожал ему, в результате чего в конце ноября 2016 года сжег его маршрутный автобус Mercedes-Benz Sprinter, которого потерпевший хранил во дворе возле дома. Сумму ущерба оценена в 780 тыс. грн.

Кроме того. в декабре 2016 года четверо бандитов на пункте пропуска "Шегини" на Львовщине встретились с еще одним жителем Надворнянщины, который также занимался международными перевозками. Они требовали у него 500 евро за непрепятствование работе и по 50 евро за каждый рейс. Перевозчик согласился на их предложение из-за того, что те угрожали. О таких условиях работы он должен был сообщить еще одному перевозчику, который тоже согласился на условия бандитов. 21 декабря 2016-го четверо злоумышленников в селе Зимняя Вода Львовской области встретились с двумя водителями, которые в тот день ехали за границу. Под угрозами водители передали вымогателям 100 евро и 3000 грн.

В конце августа 2017 года суд взял под стражу на 60 суток троих участников преступной группы. В суде обвиняемые признали свою вину. Суд признал мужчин виновными. Злоумышленнику, который сжег автобус перевозчика, назначил 5 лет лишения свободы с освобождением от отбывания наказания в виде лишения свободы с испытательным сроком на 2 года. Еще двое вымогателей получили штраф по 34 000 гривен. Последний получил 1,5 года ареста, однако был освобожден от наказания на основании п. "В" ст. 1 Закона Украины "Об амнистии в 2016 году". Что касается пятого участника преступной группы, то он 26 октября заключил соглашение о признании виновности и заплатил 25 500 грн. штрафа.