корь, вакцинацияСтаном на 17 січня в області на кір захворіло 103 особи, з них 72 дітей. Ріст захворюваності на кір відбувається переважно за рахунок дитячого населення, питома вага захворілих дітей становить 70%. Про це повідомляє прес-служба Департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації.

У Львівській області зареєстровано спалах кору. Як повідомлялося раніше, впродовж 2017 року було діагностовано 114 випадків, з них 50 в грудні минулого року.

Станом на 17 січня в області на кір захворіло 103 особи, з них 72 дітей. Ріст захворюваності на кір відбувається переважно за рахунок дитячого населення, питома вага захворілих дітей становить 70%. На стаціонарному лікуванні знаходиться 56 осіб, з них 36 дітей. Найбільше випадків зареєстровано у м. Львові. Спорадичні випадки є також у Пустомитівському, Городоцькому, Жовківському, Золочівському, Буському та Сколівському районах.

Нагадаємо, що вірус кору передається при розмові, чханні чи кашлі хворої людини на великі відстані. Кір небезпечний своїми ускладненнями – пневмонія і енцефаліт. Єдиним дієвим профілактичним засобом є вакцинація. Згідно з Календарем профілактичних щеплень, в плановому порядку вакцинують дітей віком 1 рік та 6 років. Захищеною вважається людина, яка отримала 2 дози вакцини проти кору або яка вже перехворіла на кір.

При контакті з хворим на кір з метою профілактики нещепленим особам проводять вакцинацію в термін не пізніше 72 годин з моменту останнього контакту. В подальшому можливе введення лише простого людського імуноглобуліну з метою зниження ризику інфікування.  

Львівщина в достатній кількості забезпечена вакциною для профілактики кору, краснухи та епідпаротиту європейського виробника.


По состоянию на 17 января в области корью заболело 103 человека, из них 72 детей. Рост заболеваемости корью происходит преимущественно за счет детского населения, удельный вес заболевших детей составляет 70%. Об этом сообщает пресс-служба Департамента здравоохранения Львовской облгосадминистрации.

Во Львовской области зарегистрирована вспышка кори. Как сообщалось ранее, в течение 2017 года было диагностировано 114 случаев, из них 50 - в декабре прошлого года.

По состоянию на 17 января в области корью заболело 103 человека, из них 72 детей. Рост заболеваемости корью происходит преимущественно за счет детского населения, удельный вес заболевших детей составляет 70%. На стационарном лечении находится 56 человек, из них 36 детей. Больше всего случаев зарегистрировано в г. Львове. Спорадические случаи также в Пустомытовском, Городокском, Жовковском, Золочевском, Бусском и Сколевском районах.

Напомним, что вирус кори передается при разговоре, чихании или кашле больного человека на большие расстояния. Корь опасна своими осложнениями - пневмонией и энцефалитом. Единственным действенным профилактическим средством является вакцинация. Согласно Календарю профилактических прививок, в плановом порядке вакцинируют детей в возрасте 1 год и 6 лет. Защищенным считается человек, получивший 2 дозы вакцины против кори или который уже переболел корью.

При контакте с больным корью с целью профилактики непривитым лицам проводят вакцинацию в срок не позднее 72 часов с момента последнего контакта. В дальнейшем возможно введение только простого человеческого иммуноглобулина с целью снижения риска инфицирования.

Львовщина в достаточном количестве обеспечена вакциной для профилактики кори, краснухи и эпидпаротита европейского производителя.