участник АТО, врач, КицераУ Львові звільнили лікаря обласної лікарні, який відмовив двом учасникам АТО в огляді. Про це повідомляє ІА ZIK

Головний лікар Львівської обласної лікарні Михайло Гичка звільнив з посади лікаря Олександра Кіцеру, який відмовився прийняти двох учасників АТО, один з яких прийшов на обстеження на милицях. Інформацію про звільнення лікаря підтвердив Михайло Гичка.

Про неприємну ситуацію, яка спіткала воїнів у обласній лікарні, у Facebook два дні тому повідомила волонтерка "Майдан. Медики" Світлана Сидоренко. За словами активістки, лікар Кіцера у грубій формі відмовив учасникам АТО, які звернулися через погіршення слуху.

"Обидва молоді, пройшли війну, мають нагороди. Та, на превеликий жаль, пан доктор Кицера О.О., який працював цього дня, відмовився прийняти хлопців, бо у нього вже закінчувався робочий день. Все нібито нормально. Але один з хлопчаків був на милицях. А мама іншого почала просити, щоб прийняли хоча б цього на милицях, бо хлопцю важко добиратись, на що док відповіли: "То що, вам викликати таксі?", – повідомила Світлана Сидоренко.

Лікар Олександр Кіцера працював у обласній лікарі як сумісник, на ставці 0,25. Тож через неприпустиму поведінку, керівництво медзакладу вирішило розірвати з ним угоду, повідомив Михайло Гичка. Основним місцем праці медика є Львівський медичний університет, там Олександр Кіцера у статусі професора працює на кафедрі оториноларингології, яку колись очолював. У Вікіпедії також йдеться, що Олександр Кіцера є не лише медиком, а й громадським діячем, має низку нагород, зокрема, був нагороджений медаллю ім. митрополита Андрея Шептицького "За відродження УГКЦ".

За словами головного лікаря, у розмові з ним Олександр Кіцера визнав свою провину.


Во Львове уволили врача областной больницы, который отказал двум участникам АТО в осмотре. Об этом сообщает ИА ZIK

Главный врач Львовской областной больницы Михаил Ботва освободил от должности врача Александра Кицера, который отказался принять двух участников АТО, один из которых пришел на обследование на костылях. Информацию об увольнении врача подтвердил Михаил Ботва.

О неприятной ситуации, постигшей воинов в областной больнице, в Facebook два дня назад сообщила волонтер "Майдан. Медики" Светлана Сидоренко. По словам активистки, врач Кицера в грубой форме отказал участникам АТО, обратившимся из-за ухудшения слуха.

"Оба молодые, прошедших войну, имеют награды. Но, к сожалению, господин доктор Кицера А.А., который работал в этот день, отказался принять ребят, потому что у него уже заканчивался рабочий день. Все вроде бы нормально. Но один из мальчишек был на костылях. А мама другого начала просить, чтобы приняли хотя бы этого на костылях, потому что парню трудно добираться, на что док ответили: "Так что, вам вызвать такси?", - сообщила Светлана Сидоренко.

Врач Александр Кицера работал в областной врачи как совместитель, на ставке 0,25. Через недопустимое поведение, руководство медучреждения решило разорвать с ним соглашение, сообщил Михаил Ботва. Основное место работы медика является Львовский медицинский университет, там Александр Кицера в статусе профессора работает на кафедре оториноларингологии, которую когда-то возглавлял. В Википедии также говорится, что Александр Кицера является не только медиком, но и общественным деятелем, имеет ряд наград, в частности, был награжден медалью им. митрополита Андрея Шептицкого "За возрождение УГКЦ".

По словам главного врача, в разговоре с ним Александр Кицера признал свою вину.