еврейское кладбище, строительствоСуд у Львові дозволив будівництво готелю на Старому єврейському кладовищі. Про це повідомляє "Твоє місто". 

Вищий адміністративний суд України відновив право на будівництво на Старому єврейському кладовищі.

Суд відмовив єврейській громаді відновити історичні межі Нового єврейського кладовища на вул. Єрошенка. Також суд відновив право будівництва на єврейських похованнях кладовища. Про це повідомив директор "Єврейського відродження" і Центру дослідження юдаїки Мейлах Шейхет на своїй сторінці у Facebook.

"На цьому тижні єврейська громада Львова була розстріляна знову, як це сталось під час Голокосту. Рішення судів грубо ігнорують норми матеріального права України та Міжнародного права", – йдеться у повідомленні.

За словами Мейлаха Шейхета, на кладовищі планують побудувати готель.

На Новому кладовищі поховані євреї Львова, які загинули в 1918 р. через підтримання створення Західно-Української народної республіки.


Суд во Львове разрешил строительство отеля на Старом еврейском кладбище. Об этом сообщает "Твой город". 

Высший административный суд Украины восстановил право на строительство на Старом еврейском кладбище. Суд отказал еврейской общине восстановить исторические границы Нового еврейского кладбища на вл. Ерошенка. Также суд восстановил право строительства на еврейских захоронениях кладбища. Об этом сообщил директор "Еврейского возрождения" и Центра исследования иудаики Мейлах Шейхет на своей странице в Facebook.

"На этой неделе еврейская община Львова была расстреляна снова, как это произошло во время Холокоста. Решения судов грубо игнорируют нормы материального права Украины и Международного права", - говорится в сообщении.

По словам Мейлаха Шейхета, на кладбище планируют построить отель.

На Новом кладбище похоронены евреи Львова, погибших в 1918 г. за поддержание создания Западно-Украинской народной республики.