школа №57, общественный бюджет, проектУ Шевченківському районі Львова, в історичному ареалі, завершили реалізацію великого проекту у рамках проекту громадського бюджету - утеплення стін, ремонт даху та облаштування внутрішнього фасаду старого приміщення школи №57,якому вже 140 років. Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Ця школа складається з двох приміщень — нового і старого. Останнє було збудоване ще 140 років тому і давно потребувало ремонту.

Автором проекту вартістю 913 664 грн. стала Олеся Вовк – матір двох дітей, які  є учнями другого і п`ятого класів цієї ж школи.

"Ідея ремонту школи  виникла у зв`язку з тим, що зовнішній вигляд школи був у катастрофічному стані, він просто відлякував. Батьки об`єднались для  вирішення цієї проблеми  ще до приходу нового директора. Ми штурмували керівництво школи, інші структури, але бюрократичні процедури заважили. Згодом дізнались про такий механізм як громадський бюджет і прийняли  рішення про участь у ньому. Ідея нас об`єднала, ми зрозуміли, що разом ми сила і зможемо досягти мети завдяки громадському бюджету. Вже зараз  відремонтовано 75 відсотків фасаду школи. На черзі подвір`я школи, яке буде найсучаснішим у Львові", - розповіла вона.

Зараз уже завершені ремонтні роботи. Облаштовано фасад школи, покращено зовнішній вигляд та стан 140-річної будівлі в історичному ареалі. У школі також замінили понад 300 кв. м. вікон. Зараз тривають роботи з облаштування спортивного майданчика на подвір'ї школи. Таким чином школа № 57 завдяки комплексу заходів стане повністю оновленою.

Довідка SQ. У 2017 році подано 297 проектів громадського бюджету. З них 259 пройшли на голосування. За проекти проголосували 72 061 мешканців та віддали 109 389 голосів. 38 проектів - переможців на загальну суму 25 737 173 грн. 34 малих проекти на суму  15 306 989 грн. та 4 великих на суму 10 430 184 грн.


В Шевченковском районе Львова, в историческом ареале, завершили реализацию крупного проекта в рамках проекта общественного бюджета - утепление стен, ремонт крыши и обустройство внутреннего фасада старого здания школы №57, которому уже 140 лет. Об этом сообщает информационный портал депутатов Львовского городского совета.

Эта школа состоит из двух помещений - нового и старого. Последнее было построено еще 140 лет назад и давно нуждалось в ремонте.

Автором проекта стоимостью 913 664 грн. стала Олеся Волк - мать двоих детей, которые являются учениками второго и пятого классов этой школы.

"Идея ремонта школы возникла в связи с тем, что внешний вид школы был в катастрофическом состоянии, он просто отпугивал. Родители объединились для решения этой проблемы еще до прихода нового директора. Мы штурмовали руководство школы, другие структуры, но бюрократические процедуры тормозили. Впоследствии узнали о таком механизме как общественный бюджет и приняли решение об участии в нем. Идея нас объединила, мы поняли, что вместе мы сила и сможем достичь цели благодаря общественному бюджету. Уже сейчас отремонтировано 75 процентов фасада школы. На очереди двор школы, который будет самым современным во Львове", - рассказала она.

Сейчас уже завершены ремонтные работы. Обустроены фасад школы, улучшено внешний вид и состояние 140-летнего здания в историческом ареале. В школе также заменили более 300 кв. м. окон. Сейчас продолжаются работы по обустройству спортивной площадки во дворе школы. Таким образом школа № 57 благодаря комплексу мероприятий станет полностью обновленной.

Справка SQ. В 2017 году подано 297 проектов общественного бюджета. Из них 259 прошли на голосование. За проекты проголосовали 72 061 жителей и отдали 109389 голосов. 38 проектов - победителей на общую сумму 25737173 грн. 34 малых проекта - на сумму 15306989 грн. и 4 больших - на сумму 10430184 грн.