фрески, храм апостолов Петра и Павла, реставрацияЗ понеділка, 16 квітня, розпочинається другий етап реставрації фресок у храмі св. ап. Петра і Павла. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У понеділок, 16 квітня, розпочинається наступний етап реставрація фресок роботи Франциска Екштайна (1739-1740 рр.) у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.

"Роботи триватимуть до 2022 року в два етапи: 2 роки на технічну консервацію та 2 роки на естетичну реставрацію. Їх виконуватимуть українські та польські реставратори під керівництвом професора Павела Болінського", - повідомив настоятель храму о. Степан Сус.

За його словами, головними спонсорами реставрації фресок є громада Гарнізонного храму, поодинокі жертводавці та Міністерство культури та національної спадщини республіки Польща.


С понедельника, 16 апреля, начинается второй этап реставрации фресок в храме св. ап. Петра и Павла. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

В понедельник, 16 апреля, начинается следующий этап реставрация фресок работы Франциска Экштайна (1739-1740 гг.) в гарнизонного храма святых апостолов Петра и Павла.

"Работы продлятся до 2022 года в два этапа: 2 года на техническую консервацию и 2 года на эстетическую реставрацию. Работы будут выполнять украинские и польские реставраторы под руководством профессора Павла Болинского", - сообщил настоятель храма о. Степан Сус.

По его словам, главными спонсорами реставрации фресок является община Гарнизонного храма, единичные жертвователи и Министерство культуры и национального наследия Республики Польша.