транспортМіський голова Львова Андрій Садовий у відеозверненні до мешканців міста прокоментував позицію міської ради щодо пільгового перевезення пенсіонерів у міському громадському транспорті. Мер зазначив, що комунальні перевізники возять пенсіонерів безкоштовно. Мова йде про понад 90 тис осіб, що коштує місту в рік 180 млн грн.

"На сьогодні львівські пенсіонери їздять безкоштовно лише в громадському транспорті, який знаходиться у власності громади. Це стосуються електротранспорту і тих автобусів, які є в нашому підпорядкуванні. Приватники почали брати гроші. Міська влада Львова станом на сьогодні прийняла рішення власними зусиллями забезпечити 90 тисяч львівських пенсіонерів цією пільгою в межах комунального транспорту. В рік місту це коштує 180 мільйонів гривень. Це не просто для Львова, але будемо притримуватись цієї позиції. Електротранспорт і комунальні автобуси залишаться наразі безкоштовними для пенсіонерів", - заявив Садовий.

Водночас він прокоментував питання тарифів на проїзд.

"З іншої сторони ми повинні розуміти, що на пільги, а також на закупівлю нового транспорту потрібні кошти і сьогоднішні тарифи не відповідають цим завданням. Для прикладу, при розрахунковому тарифі в 5 гривень 55 копійок ціна на проїзд в трамваї залишається 3 гривні. Тут нас чекають зміни", - додав мер.


Городской голова Львова Андрей Садовый в видеообращении к жителям города прокомментировал позицию городского совета по льготной перевозки пенсионеров в городском общественном транспорте. Мэр отметил, что коммунальные перевозчики возят пенсионеров бесплатно. Речь идет о более 90 тыс человек, что стоит городу в год 180 млн грн.

"На сегодня львовские пенсионеры ездят бесплатно только в общественном транспорте, который находится в собственности общины. Это касается электротранспорта и тех автобусов, которые есть в нашем подчинении. Частники начали брать деньги. Городская власть Львова на сегодня принял решение собственными усилиями обеспечить 90 000 львовских пенсионеров этой льготой в пределах коммунального транспорта. в год городу это стоит 180 000 000 гривен. это не просто для Львова, но будем придерживаться этой позиции. Электротранспорт и коммунальные авт бусы останутся пока бесплатными для пенсионеров ", - заявил Садовый.

В то же время он прокомментировал вопрос тарифов на проезд.

"С другой стороны мы должны понимать, что на льготы, а также на закупку нового транспорта нужны средства и сегодняшние тарифы не соответствуют этой задачей. Например, при расчетном тарифе в 5 гривен 55 копеек цена на проезд в трамвае остается 3 гривны. Здесь нас ждут изменения ", - добавил мэр.