взятка, заместитель мэра, судВін вимагав та отримував "відкати" від виконавців будівельних робіт  на об’єктах інфраструктури міста. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Оперативники управління захисту економіки Львівщини спільно зі слідчими поліції області та за процесуального керівництва прокуратури Львівської області 28 вересня затримали заступника міського голови під час отримання чергового "відкату" в розмірі 20 тисяч гривень.

Кошти він одержав від підприємця за сприяння в укладенні договору підряду про виконання ремонтних робіт, підписання актів приймання виконаних робіт, а також здійснення оплати за їх виконання.

Правоохоронці встановили, що зловмисник, перебуваючи на посаді заступника мера, налагодив схему розкрадання бюджетних коштів. Він вимагав хабарі від суб’єктів господарювання за підписання актів виконаних робіт та перерахування коштів за їх виконання. Розміри «відкатів» доходили до 20% від суми договорів.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді арешту із альтернативою внесення застави в розмірі 100 000 гривень, яку було сплачено. Обвинувальний акт скеровано на судовий розгляд.


Он требовал и получал "откаты" от исполнителей строительных работ на объектах инфраструктуры города. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Оперативники управления защиты экономики Львовщины совместно со следователями полиции области и за процессуального руководства прокуратуры Львовской области 28 сентября задержали заместителя городского головы во время получения очередного "отката" в размере 20 000 гривен.

Средства он получил от предпринимателя за содействие в заключении договора подряда о выполнении ремонтных работ, подписания актов приемки выполненных работ, а также осуществление оплаты за их выполнение.

Правоохранители установили, что злоумышленник, находясь в должности заместителя мэра, наладил схему хищения бюджетных средств. Он требовал взятки от субъектов хозяйствования за подписание актов выполненных работ и перечисление средств за их выполнение. Размеры «откатов» доходили до 20% от суммы договоров.

Злоумышленнику сообщено о подозрении в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.3 ст.368 Уголовного кодекса Украины (принятие предложения, обещания или получения неправомерной выгоды должностным лицом).

Суд избрал ему меру пресечения в виде ареста с альтернативой внесения залога в размере 100 000 гривен, которая была уплачена. Обвинительный акт направлен на судебное разбирательство.