аноним, угроза взрыва, судУ Львові засудили львів'янина, який зателефонував на лінію 102 та неправдиво повідомив про загрозу вибуху житлового будинку. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Подія трапилася 20 липня 2017 року. О 20 годин 18 хвилин обвинувачений здійснив дзвінок з особистого номеру телефону на лінію екстреного виклику "102" та повідомив працівникам Головного управління Національної поліції у Львівській області завідомо неправдиву інформацію про загрозу вибуху будинку, що призвело до евакуації мешканців даного будинку та безпідставного відволікання сил і засобів спеціальних служб для перевірки вказаного повідомлення. Кількома хвилинами раніш він також проник через відчинене вікно першого поверху до квартири №5 цього будинку.

Галицький районний суд м. Львова визнав чоловіка винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.162, ч.1 ст.259 КК України, та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень (за ч.1 ст.162 КК України) та  у виді 2 років позбавлення волі (за ч.1 ст.259 КК України). Проте звільнив засудженого від відбування покарання за неправдиве повідомлення про загрозу вибуху з випробуванням на 1 рік.


Во Львове осудили львовянин, который позвонил на линию 102 и ложно сообщил об угрозе взрыва жилого дома. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Происшествие случилось 20 июля 2017. В 20 часов 18 минут обвиняемый совершил звонок с личного номера телефона на линию экстренного вызова "102" и сообщил работникам Главного управления Национальной полиции во Львовской области заведомо ложную информацию об угрозе взрыва дома, что привело к эвакуации жителей данного дома и безосновательного отвлечения сил и средств специальных служб для проверки указанного сообщения. Несколькими минутами раньше он также проник через открытое окно первого этажа в квартиру №5 этого дома.

Галицкий районный суд Львова признал мужчину виновным в совершении преступлений, предусмотренных ч.1 ст.162, ч.1 ст.259 УК Украины, и назначил наказание в виде штрафа в размере 50 необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет 850 гривен (по ч.1 ст.162 УК Украины) и в виде 2 лет лишения свободы (по ч.1 ст.259 УК Украины). Однако освободил осужденного от отбывания наказания за ложное сообщение об угрозе взрыва (ч.1 ст.259 УК Украины) с испытанием на 1 год.