площадь Дворцовая, эскизДепартамент містобудування управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради напрацював ескіз повного оновлення площі Двірцевої, що біля залізничного вокзалу. Про це повідомляє прес-служба Львівської  міської ради.

Як повідомив директор департаменту містобудування Сергій Коровайник, у планах – розташування висадкових і посадкових трамвайних та автобусних платформ ближче до вокзалу для комфорту пасажирів громадського транспорту.

"Пл. Двірцева в тому вигляді, що зараз, вичерпала свій ресурс. Інститут просторового розвитку на замовлення "Львівавтодору" спільно з управлінням архітектури Львівської міської ради, НУ "ЛП" та рядом інших зацікавлених структур зараз займаються визначенням основних підходів до реконструкції цієї площі. Зараз є напрацьований попередній ескізний проект. Після того, коли буде чітко визначено, як саме має виглядати площа Двірцева, цей проект буде винесений на розгляд громадськості для спільного обговорення", - зазначив Сергій Коровайник.

У департаменті містобудування повідомляють - паркування на площі Двірцевій буде платним, щоб зменшити кількість авто, які паркують на площі. Також буде визначена пішохідна зона, що відіграватиме роль транзитного пішохідного коридору. Найближчим часом проект буде доопрацьований.


Департамент градостроительства управления архитектуры и урбанистики Львовского городского совета наработал эскиз полного обновления площади Дворцовой, что у железнодорожного вокзала. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Как сообщил директор департамента градостроительства Сергей Коровайник, в планах - размещение трамвайных и автобусных платформ ближе к вокзалу для комфорта пассажиров общественного транспорта.

"Площадь Дворцовая в том виде, в котором она есть сейчас, исчерпала свой ресурс. Институт пространственного развития на заказ "Львовавтодора" совместно с управлением архитектуры Львовского городского совета, НУ "ЛП" и рядом других заинтересованных структур сейчас занимаются определением основных подходов к реконструкции этой площади. Сейчас наработан предварительный эскизный проект. После того, как будет четко определено, как должна выглядеть площадь Дворцовая, этот проект будет вынесен на рассмотрение общественности для совместного обсуждения", - отметил Сергей Коровайник.

В департаменте градостроительства сообщают - парковка на площади Дворцовой будет платным, чтобы уменьшить количество авто, которые паркуют на площади. Также будет определена пешеходная зона, играть роль транзитного пешеходного коридора. В ближайшее время проект будет доработан.