собака, граница, табак, автомобильСлужбовий собака митників у подвійній підлозі автомобіля занюхав тютюн. Про це повідомляє прес-служба ДФС у Львівській області.

Учора, 14 лютого 2019 року, громадянин України, 1986 року народження, мешканець м. Рівного, прямував з України в Республіку Польщу через пункт пропуску "Шегині – Медика" автомобілем Mercedes-Benz Sprinter 315 CDI. Для перетину кордону обрав смугу спрощеного митного контролю "зелений коридор".

Під час митного контролю у працівників митниці виникла підозра щодо наявності в автомобілі товару, що переміщується з приховуванням від митного контролю. У зв’язку з цим транспортний засіб було скеровано у місце для поглибленого огляду товарів та транспортних засобів. До огляду залучили кінолога. Після спрацювання службового собаки митників, оглядова група митників і прикордонників, в спеціально виготовленому сховищі тайнику, в подвійній підлозі транспортного засобу виявила 4 425 пачок тютюну для кальяну без марок акцизного податку України виробництва Йорданії та 854 пачок, країну виготовлення яких не встановлено. Загальна вага вилученого тютюну – понад 260 кг.

Так, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ. Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.

Товари та автомобіль Mercedes-Benz Sprinter 315 CDI вилучено. Їх вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.

127f0903e2f901f2aa03023b403284ad.md.jpg 1e123a4ddaea4c81ba219f14f5b02d62.md.jpg ae49f65ccc170a9d36aa5c72b82a02b6.md.jpg


Служебная собака таможенников в двойной полу автомобиля учуяла табак. Об этом сообщает пресс-служба ГФС во Львовской области.

Вчера, 14 февраля 2019 года, гражданин Украины, 1986 года рождения, житель г. Ровно, следовал из Украины в Республику Польшу через пункт пропуска "Шегини - Медика" на автомобиле Mercedes-Benz Sprinter 315 CDI. Для пересечения границы избрал полосу упрощенного таможенного контроля «зеленый коридор».

Во время таможенного контроля у работников таможни возникло подозрение о наличии в автомобиле товара, перемещаемого с сокрытием от таможенного контроля. В связи с этим транспортное средство было направлено в место для углубленного досмотра товаров и транспортных средств. К осмотру привлекли кинолога. После срабатывания служебной собаки таможенников, обзорная группа таможенников и пограничников, в специально изготовленном хранилище тайнике, в двойной полу авто обнаружила 4425 пачек табака для кальяна без марок акцизного налога Украины производства Иордании и 854 пачек, страну изготовления которых не установлено. Общий вес изъятого табака - более 260 кг.

Таким образом, гражданин совершил действия, направленные на перемещение товаров через таможенную границу Украины с сокрытием от таможенного контроля, то есть с использованием специально изготовленных хранилищ. Такие действия имеют признаки нарушения таможенных правил, предусмотренного ч.1 ст. 483 Таможенного кодекса Украины.

Товары и автомобиль Mercedes-Benz Sprinter 315 CDI изъяты. Их стоимость будет установлена ​​дополнительно. Дело направят в суд.