Станом на 15 лютого у Львівській області на кір захворіло 430 осіб, з них 322 дітей (згідно первинних діагнозів). За останню добу зареєстровано 7 випадків, з них 4 - серед дітей. З початку року в заклади охорони здоров’я госпіталізовано 232 осіб, з них 160 дітей.

Дієвим профілактичним засобом є щеплення. Його можна зробити як  дітям, так і дорослим. Львівщина в достатній кількості забезпечена вакциною для профілактики кору.

Нагадаємо, кір – інфекційна хвороба, що вражає як дітей, так і дорослих, які не мають імунітету проти цього захворювання. Спеціального лікування нема.


По состоянию на 15 февраля в области корью заболело 430 человек, из них 322 детей (согласно первичных диагнозов). За последние сутки зарегистрировано 7 случаев, из них 4 среди детей. С начала года в учреждения здравоохранения госпитализированы 232 человек, из них 160 детей.

Действенным профилактическим средством является прививка. Ее можно сделать как детям, так и взрослым. Львовщина в достаточном количестве обеспечена вакциной для профилактики кори.

Напомним, корь - инфекционное заболевание, поражающее как детей, так и взрослых, не имеющих иммунитета против этого заболевания. Специального лечения нету.