Boeing 737 MAX 8, аэропорт ЛьвовАеропорт Львів вперше прийняв літак нового покоління Boeing 737 MAX 8 - ним став борт польської авіакомпанії LOT. Про це повідомляє Центр транспортних стратегій. 

Лайнер з реєстраційним номером SP-LVA виконав рейс за маршрутом Варшава - Львів - Варшава. Зазвичай дане повітряне судно працює на напрямку Варшава - Лондон, рідше - Варшава - Мадрид.

LOT є одним з перших в світі експлуатантів літаків типу Boeing 737 MAX 8 і першим їх оператором на ринку Центральної та Східної Європи. Перший Boeing 737 MAX, який і побував учора у Львові, був поставлений польському авіаперевізнику в кінці листопада 2017 року.

Стартовим експлуатантом літаків сімейства Boeing 737 MAX стала малайзійська авіакомпанія Malindo Air. Комерційна експлуатація цього літака почалася в травні 2017 року. Через місяць свій флот двома новими літаками поповнила Norwegian Air International, поставивши їх на нові трансатлантичні маршрути.

737 MAX - найбільш швидко продавана модель в історії Boeing. Згідно з інформацією авіавиробника, на сьогодні отримано понад 4000 замовлень на літак від 92 компаній.

Нагадаємо, що перший політ на Boeing 737 MAX 8 в Україні зробила авіакомпанія flydubai за маршрутом Дубай - Київ на самому початку цього року. Рейс був виконаний в аеропорт Жуляни. Анонсувалося, що на зазначеному маршруті повітряне судно буде працювати на регулярній основі.


Аэропорт Львов впервые принял самолет нового поколения Boeing 737 MAX 8 - им стал борт польской авиакомпании LOT. Об этом сообщает Центр транспортных стратегий. 

Лайнер с регистрационным номером SP-LVA выполнил рейс по маршруту Варшава – Львов - Варшава. Обычно данное воздушное судно работает на направлении Варшава - Лондон, реже – Варшава - Мадрид.

LOT является одним из первых в мире эксплуатантов самолетов типа Boeing 737 MAX 8 и первым их оператором на рынке Центральной и Восточной Европы. Первый Boeing 737 MAX, который и побывал вчера во Львове, был поставлен польскому авиаперевозчику в конце ноября 2017 года.

Стартовым эксплуатантом самолетов семейства Boeing 737 MAX стала малайзийская авиакомпания Malindo Air. Коммерческая эксплуатация этого самолета началась в мае 2017 года. Месяц спустя свой флот двумя новыми самолетами пополнила Norwegian Air International, поставив их на новые трансатлантические маршруты.

737 MAX - наиболее быстро продаваемая модель в истории Boeing. Согласно информации авиапроизводителя, на сегодня получено более 4000 заказов на самолет от 92 компаний.

Напомним, что первый полет на Boeing 737 MAX 8 в Украину совершила авиакомпания flydubai по маршруту Дубай - Киев в самом начале этого года. Рейс был выполнен в аэропорт Жуляны. Анонсировалось, что на указанном маршруте воздушное судно будет работать на регулярной основе.