стадион, "Торпедо". банкДепутати міської ради підписали звернення до міського голови Андрія Садового з проханням викупити стадіон "Торпедо" в банку "Львів". Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Як зазначив секретар комісії архітектури, містобудування і охорони історичного середовища Львівської міської ради Сергій Івах, робота над поверненням стадіону Торпедо ведеться впродовж останніх півтора року. За цей період часу було багато звернень, як і до міського голови, так і до банку "Львів", який тепер власником стадіону. Банк спочатку назвав стартову ціну стадіону 12 млн грн, потім знизив до 10 млн грн. Станом на сьогодні ціна, на яку погодився банк, – 7,5 млн грн., у той час як його балансова вартість, за інформацією банку "Львів", 8 млн 918 тис. грн. 

Представник Федерації футболу Львівської області Ярослав Грисьо зазначив, що сьогодні федерація проводить змагання серед 155 дитячо-юнацьких команд, а це – близько 4 тисячі дітей.

"Крім цього, майже 30 команд, а це близько 1 тисячі дітей, беруть участь в дитячо-юнацькому чемпіонаті України з футболу. У нас є попередня домовленість з інвестором. Ми могли б на цьому стадіоні зробити футбольне поле із штучним покриттям, це дало б можливість проводити різні заходи мінімум 12 год в день. Тому для нас дуже важливо мати такий стадіон, бо, не маючи матеріально-технічної бази, важко розвивати будь-який вид спорту. А сьогодні у Львові є лише один стадіон із штучним покриттям – стадіон "Сокіл", який в приватних руках. Також є стадіон у Винниках ім. Маркевича. І ви самі розумієте, що два стадіони в межах Львова – це дуже мало".

Представник Федерації футболу Львівської області Ярослав Грисьо

Тому голови фракції та депутати підписали звернення до міського голови Андрія Садового з проханням у поточному році вжити заходів для викупу приміщень стадіону.


Депутаты городского совета подписали обращение к городскому голове Андрею Садовому с просьбой выкупить стадион "Торпедо" в банке "Львов". Об этом сообщает информационный портал депутатов Львовского городского совета.

Как отметил секретарь комиссии архитектуры, градостроительства и охраны исторической среды Львовского городского совета Сергей Ивах, работа над возвращением стадиона Торпедо ведется на протяжении последних полутора лет. За это время было много обращений, как и к мэру, так и в банк "Львов", который теперь владелец стадиона. Банк сначала назвал стартовую цену стадиона 12 млн грн, потом снизил до 10 млн грн. На сегодня цена, на которую согласился банк, - 7,5 млн грн., в то время как его балансовая стоимость, по информации банка "Львов", 8 млн 918 тыс. грн.

Представитель Федерации футбола Львовской области Ярослав Грисьо отметил, что сегодня федерация проводит соревнования среди 155 детско-юношеских команд, а это - около 4000 детей.

"Кроме этого, почти 30 команд, а это около 1000 детей, участвующих в детско-юношеском чемпионате Украины по футболу. У нас есть предварительная договоренность с инвестором. Мы могли бы на этом стадионе сделать футбольное поле с искусственным покрытием, это дало бы возможность проводить различные мероприятия минимум 12 часов в день. Поэтому для нас очень важно иметь такой стадион, потому что, не имея материально-технической базы, трудно развивать любой вид спорта. А сегодня во Львове есть только один стадион с искусственным покрытием - стадион "Сокол", который в частных руках. Также есть стадион в в нниках им. Маркевича. И вы сами понимаете, что два стадиона в пределах Львова - это очень мало".

Представитель Федерации футбола Львовской области Ярослав Грисьо

Поэтому председателя фракции и депутаты подписали обращение к городскому голове Андрею Садовому с просьбой в текущем году принять меры для выкупа помещений стадиона.