Працівники Львівської митниці ДФС виявили майже 7 кілограмів бурштину в пункті пропуску "Угринів – Долгобичув. Зловмисник намагався приховати його у газовому балоні автомобіля. Про це повідомляє ГУ ДФС у Львівській області. 

Так, учора в пункт пропуску Угринів – Долгобичув для виїзду до Республіки Польщі прибув автомобіль на іноземній реєстрації під керуванням 46-річного мешканця Волині. Для перетину кордону обрав смугу спрощеного митного контролю "зелений коридор", чим засвідчив відсутність товарів та предметів, заборонених чи обмежених до переміщення через митний кордон України.

На підставі системи аналізу ризиків митники скерували авто у відведене місце для поглибленого огляду. Там під час спільного митно-прикордонного контролю у резервуарі для скрапленого газу (газовому балоні) було виявлено 6,6 кг необробленого каміння різної геометричної форми жовто-коричневого кольору.

Отже, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням способів, що утруднюють їх виявлення.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Бурштин та автомобіль Ford Mondeo, 1998 року випуску вилучено. Їх вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.


Работники Львовской таможни ГФС обнаружили почти 7 килограммов янтаря в пункте пропуска "Угринов - Долгобичув. Злоумышленник пытался скрыть его в газовом баллоне автомобиля. Об этом сообщает ГУ ГФС во Львовской области. 

Так, вчера в пункт пропуска Угринов - Долгобичув для выезда в Республику Польша прибыл автомобиль на иностранном регистрации под управлением 46-летнего жителя Волыни. Для пересечения границы избрал полосу упрощенного таможенного контроля "зеленый коридор", чем засвидетельствовал отсутствие товаров и предметов, запрещенных или ограниченных к перемещению через таможенную границу Украины.

На основании системы анализа рисков таможенники направили авто в отведенное место для углубленного осмотра. Там во время совместного таможенно-пограничного контроля в резервуаре для сжиженного газа (газовом баллоне) было обнаружено 6,6 кг необработанного камня различной геометрической формы желто-коричневого цвета.

Следовательно, гражданин совершил действия, направленные на перемещение товаров через таможенную границу Украины с сокрытием от таможенного контроля, то есть с использованием способов, затрудняющих их обнаружение.

По данному факту составлен протокол о нарушении таможенных правил по признакам правонарушения, предусмотренного частью 1 статьи 483 Таможенного кодекса Украины. Янтарь и автомобиль Ford Mondeo, 1998 года выпуска изъят. Их стоимость будет установлена ​​дополнительно. Дело направят в суд.