стоимость, проезд, маршрутка, обсуждениеУ Львові розпочали консультації з приводу нового тарифу на громадський автотранспорт. Про це повідомляє ZAXID.NET

У Львові розпочали консультації з громадськостю щодо підвищення вартості проїзду в автобусах, які триватимуть протягом тижня. Однак нової вартості проїзду, навіть прогнозної, у мерії наразі не називають. Відповідне оголошення про консультації та проект рішення виконавчого комітету оприлюднені на офіційному сайті Львівської міськради.

Як зазначається у пояснювальній записці до проекту рішення, компанії-перевізники подали різні розрахунки вартості перевезення одного пасажира – від 6,05 грн. до 7,35 грн. за поїздку. Однак конкретна вартість проїзду в автобусах, яку мерія планує затвердити, та час її запровадження у проекті рішення виконавчого комітету не вказані. Проте, враховуючи попередній досвід зміни тарифу на пасажирські перевезення у Львові, можна припустити, що нова вартість проїзду не перевищить 6 грн. Нагадаємо, з 2015 року у Львові діє єдиний тариф у 4 грн. на разову поїздку у міському автотранспорті.

Рішенням виконкому, щодо якого розпочались консультації, планується затвердити новий тариф на перевезення пасажирів у міських автобусах у режимах "маршрутне таксі" та "експрес", а також встановити тариф на перевезення у "звичайному режимі". Зазначимо, що зараз у Львові всі міські автобуси працюють у режимі "маршрутне таксі", а тариф на роботу автобусів у "звичайному режимі" відсутній, на що звертали увагу суди під час судової тяганини навколо оголошеного майже рік тому конкурсу перевізників.

Потребу у піднятті вартості проїзду в управлінні транспорту Львівської міської ради обґрунтовують тим, що з часу останнього перегляду тарифу у 2015 році зросла вартість пального, запчастин та мінімальна зарплатня.

Консультації з громадськістю триватимуть протягом тижня – з 14 до 21 листопада. Протягом цього часу мешканці мають змогу подати зауваження та пропозиції через Центри надання адміністративних послуг або як електронне звернення до проекту рішення виконкому міськради. Новий тариф ще має погодити Антимонопольний комітет України, а остаточно затвердити його має виконком Львівської міськради, що складається з восьми осіб на чолі з мером.


Во Львове начали консультации по поводу нового тарифа на общественный автотранспорт. Об этом сообщает ZAXID.NET

Во Львове начали консультации с общественности по повышению стоимости проезда в автобусах, которые продлятся в течение недели. Однако новой стоимости проезда, даже прогнозной, в мэрии пока не называют. Соответствующее объявление о консультации и проект решения исполнительного комитета обнародованы на официальном сайте Львовского горсовета.

Как отмечается в пояснительной записке к проекту решения, компании-перевозчики подали различные расчеты стоимости перевозки одного пассажира - от 6,05 грн. до 7,35 грн. за поездку. Однако конкретная стоимость проезда в автобусах, которую мэрия планирует утвердить, и время ее внедрения в проекте решения исполнительного комитета не указаны. Однако, учитывая предыдущий опыт изменения тарифа на пассажирские перевозки во Львове, можно предположить, что новая стоимость проезда не превысит 6 грн. Напомним, с 2015 года во Львове действует единый тариф в 4 грн. на разовую поездку в городском автотранспорте.

Решением исполкома, по которому начались консультации, планируется утвердить новый тариф на перевозку пассажиров в городских автобусах в режимах "маршрутное такси" и "экспресс", а также установить тариф на перевозку в "обычном режиме". Отметим, что сейчас во Львове все городские автобусы работают в режиме "маршрутное такси", а тариф на работу автобусов в "обычном режиме" отсутствует, на что обращали внимание суды при судебной тяжбы вокруг объявленного почти год назад конкурса перевозчиков.

Потребность в поднятии стоимости проезда в управлении транспорта Львовского городского совета обосновывают тем, что со времени последнего пересмотра тарифа в 2015 году выросла стоимость горючего, запчастей и минимальная зарплата.

Консультации с общественностью продолжаться в течение недели - с 14 по 21 ноября. В течение этого времени жители могут подать замечания и предложения через Центры предоставления административных услуг или как электронное обращение к проекту решения исполкома горсовета. Новый тариф еще предстоит согласовать Антимонопольный комитет Украины, а окончательно утвердить его должен исполком Львовского горсовета, состоящий из восьми человек во главе с мэром.