трудовая книжка, Гоструда, штрафПід час контрольного заходу, інспектори Держпраці виявили у мережі магазинів, які реалізують тютюнову та алкогольну продукцію, не працевлаштованих офіційно людей. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпраці у Львівській області.

ГУ Держпраці у Львівській області провело інспекційне відвідування. Під час контрольного заходу, інспектори встановили, що у мережі магазинів, які реалізують тютюнову та алкогольну продукцію, офіційно працевлаштована лише одна людина, а у двох торгових точках фактично продаж здійснюють ще 5 працівників, які не оформлені в установленому законом порядку.

Як результат, ГУ Держпраці у Львівській області оштрафувало на 480 000 гривень приватного підприємця за використання праці неоформлених працівників.

Зазначимо, що днями за використання праці двох осіб, з якими не було оформлено трудові відносини у встановленому порядку, оштрафували на 192 тисячі гривень ще одного підприємця. Підставою для проведення ГУ Держпраці у Львівській області інспекційних заходів стало повідомлення ГУ ДФС у Львівській області щодо суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у м. Львові та у яких штатна чисельність працівників є меншою, ніж кількість діючих ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями.  


Во время контрольного мероприятия инспекторы Гоструда обнаружили в сети магазинов, которые реализуют табачную и алкогольную продукцию, нетрудоустроенных официально людей. Об этом сообщает пресс-служба Главного управления Гоструда во Львовской области.

ГУ Гоструда во Львовской области провело инспекционное посещение. Во время контрольного мероприятия инспекторы установили, что в сети магазинов, которые реализуют табачную и алкогольную продукцию, официально трудоустроен только один человек, а в двух торговых точках фактически продажу осуществляют еще 5 работников, не оформленные в установленном законом порядке. Как результат, ГУ Гоструда во Львовской области оштрафовало на 480 000 гривен частного предпринимателя за использование труда неоформленных работников.

Отметим, что на днях за использование труда двух человек, с которыми не были оформлены трудовые отношения в установленном порядке, оштрафовали на 192 000 гривен еще одного предпринимателя. Основанием для проведения ГУ Гоструда во Львовской области инспекционных мероприятий стало сообщение ГУ ГФС во Львовской области в отношении субъектов хозяйствования, осуществляющих деятельность в г. Львове и у которых штатная численность работников меньше, чем количество действующих лицензий на право торговли алкогольными напитками.