"Шляхетні волоцюги", знімають кіно, Львів, трамваїЦього тижня центр та інші локації Львова використають для зйомок художнього фільму "Шляхетні волоцюги", тож транспорт буде об'їжджати ці частини міста. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

З 16 серпня у Львові стартують зйомки пригодницького художнього фільму "Шляхетні волоцюги". Однією з перших локацій, де буде знімальний майданчик, стане площа Ринок. У зв’язку з цим, трамваї з 7.00 і до 19.00 будуть об’їжджати цю частину міста.

У зв’язку із проведенням на площі Ринок зйомок у середу, 16 серпня, з 07.00 до 19.00 трамваї курсуватимуть так:

  • Трамвайний маршрут № 1 – Трамвайне депо – вул. Городоцька – вул. Вітовського – Трамвайне депо.
  • Трамвайний маршрут № 2 – вул. Коновальця – вул. Вітовського – вул. Стуса – Вернадського – пл. Соборна – вул. Вітовського – вул. Коновальця.
  • Трамвайний маршрут № 9 – Трамвайне депо – вул. Вітовського – Вул. Городоцька – Трамвайне депо.

"Фільм зніматимуть не лише на площі Ринок, а також на інших локаціях. Це національний фільм, який ми зможемо побачити в кінотеатрах. Що важливо - Львів з’являється як Львів, і це є рімейк дуже старому, довоєнному польському мюзиклу 1939 року про львівських батярів. Зйомки фільму відбуватимуться у Львові та у Києві. Окрім площі Ринок, для зйомок фільму також будуть задіяні ще площа Музейна, двір Собору Святого Юра, вулиця Вірменська, Вірменський дворик. Але найбільший майданчик для зйомок залишається на площі Ринок. Для нас дуже важливо, що для зйомки залучені львівські актори",- додала Ольга Райтер, голова Львівської кінокомісії.

Також для зйомок фільму використають і ретро-трамвай 1909 року випуску, який ЛКП "Львівелектротранс" передає в оренду фільммейкерам "Ганзафільм" для процесу зйомок стрічки "Шляхетні волоцюги". Вартість оренди трамваю з урахуванням знижки для "Ганзафілм" становить 1 тис. грн. в одну годину.

"Цей трамвай – це унікальний зразок ще австрійського машинобудування. На сьогодні у світі збереглося три таких трамваї: 2 в Польщі і 1 у Львові. Назва трамвая Sanok SN1. Також компанія "Ганзафільм" зобов’язується компенсувати збитки для підприємства, які пов’язані із змінами в русі трамваїв 1, 2 і 9",- наголосив Іван Бондар, начальник відділу зв’язків з громадськістю ЛКП "Львівелектротранс".

Виробництво фільму здійснюється на умовах держзамовлення та за підтримки Державного агентства України з питань кіно.


На этой неделе центр и другие локации Львова используют для съемок художественного фильма "Благородные бродяги", поэтому транспорт будет объезжать эти части города. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

С 16 августа во Львове стартуют съемки приключенческого художественного фильма "Благородные бродяги". Одной из первых локаций, где будет съемочную площадку, станет площадь Рынок. В связи с этим, трамваи с 7.00 и до 19.00 будут объезжать эту часть города.

В связи с проведением на площади Рынок съемок в среду, 16 августа, с 07.00 до 19.00 трамваи будут курсировать так:

  • Трамвайный маршрут № 1 - Трамвайное депо - ул. Городецкая - ул. Витовского - Трамвайное депо.
  • Трамвайный маршрут № 2 - ул. Коновальца - ул. Витовского - ул. Стуса - Вернадского - пл. Соборная - ул. Витовского - ул. Коновальца.
  • Трамвайный маршрут № 9 - Трамвайное депо - ул. Витовского - ул. Городецкая - Трамвайное депо.

"Фильм будут снимать не только на площади Рынок, а также на других локациях. Это национальный фильм, который мы сможем увидеть в кинотеатрах. Что важно - Львов появляется как Львов, и это римейк очень старом, довоенном польском мюзикла 1939 о львовских батяров. Съемки фильма будут проходить во Львове и в Киеве. Кроме площади Рынок, для съемок фильма также будут задействованы еще Музейная площадь, двор Собора Святого Юра, улица Армянская, Армянский дворик. Но самая большая площадка для съемок остается на площади Рынок. для нас очень важно , что для съ ем привлечены львовские актеры ", - добавила Ольга Райтер, председатель Львовской кинокомиссии.

Также для съемок фильма используют и ретро-трамвай 1909 выпуска, ЛКП "Львовэлектротранс" передает в аренду фильммейкеры "Ганзафильм" для процесса съемок фильма "Благородные бродяги". Стоимость аренды трамвая с учетом скидки для "Ганзафилм" составляет 1 тыс. Грн. в час.

"Этот трамвай - это уникальный образец еще австрийского машиностроения. На сегодняшний день в мире сохранилось три таких трамваи: 2 в Польше и 1 во Львове. Название трамвая Sanok SN1. Также компания" Ганзафильм "обязуется компенсировать убытки предприятия, связанные с изменениями в движении трамваев 1, 2 и 9 ", - отметил Иван Бондарь, начальник отдела связей с общественностью ЛКП" Львовэлектротранс ".

Производство фильма осуществляется на условиях госзаказа и при поддержке Государственного агентства Украины по вопросам кино.