граница, нападение, судЗатриманим за напад на прикордонників виявився власник атракціонів біля львівської Опери. 20-річного сина підприємця, який теж був учасником інциденту, раніше вже штрафували за конфлікт із прикордониками у "Краківці". Про це повідомляє ZAXID.NET

Затриманим за напад на прикордонників у пункті пропуску "Краківець" виявився підприємець Михайло Каламуняк, який нелегально здає в оренду електромашинки на площі біля Оперного театру. Його 20-річний син, якого вчора теж затримали як учасника інциденту на кордоні і який допомагає батьку з атракціонами, раніше вже притягувався до адмінвідповідальності через конфлікт із прикордонниками у цьому ж пункті пропуску.

Інформацію про те, що затриманим 52-річним чоловіком є Михайло Каламуняк ZAXID.NET підтвердили кілька джерел. Цікаво, що Яворівський райсуд у липні 2016 року вже штрафував сина підприємця Назара за злісну непокору прикордонникам (його оштрафували на 85 грн за відмову забрати свій автомобіль з території пункту пропуску), а самого Михайла Каламуняка Яворівський райсуд кілька разів штрафував за здачу в оренду машинок у центрі Яворова.

Михайло Каламуняк є одним із підприємців, які здають в оренду скандальні атракціони на площі перед Оперним театром у Львові. Діяльність атракціонів на цій площі заборонена ще від грудня 2015 року, однак підприємці постійно ігнорують цю заборону, здаючи електромашинки в оренду з під'їздів сусідніх будинків. У квітні 2018 року Михайло Каламуняк навіть офіційно звертавсядо міськради Львова за дозволом на діяльність атракціонів біля Оперного театру, називаючи це великодньою благодійною акцією для сиріт та дітей учасників АТО. Однак ЛМР відмовила підприємцю, порадивши здавати машинки в оренду в іншому місці.

Нагадаємо, конфлікт на кордоні стався вранці 13 лютого. За інформацією поліції, 52-річний батько із 20-річним сином намагалися виїхати в Польщу на мікроавтобусі Mercedes Sprinter без міжнародного страхового сертифіката. Під час спілкування з прикордонником виник конфлікт і чоловіки кілька разів вдарили правоохоронця. Після цього вони закрилися в своєму автомобілі, відмовляючись виходити. Після прибуття поліції прикордонники розбили скло авто, щоб затримати чоловіків.

На затриманих склали протокол про адмінправопорушення за злісну непокору прикордонникам, окрім того поліція повідомляла, що їм загрожує кримінальна відповідальність за насильство щодо прикордонників. Наразі до суду передали лише справу щодо невиконання вимог працівників Держприкордонслужби, за що чоловікам загрожує штраф від 85 до 170 грн або виправні роботи до двох місяців чи адмінарешт до 15 днів.

Водночас львівська прокуратура 14 лютого повідомила, що чоловікам також офіційно повідомили про підозру в умисному заподіянні правоохоронцю легких тілесних ушкоджень. Сьогодні ж їм оберуть запобіжний захід по цій справі. У випадку підтвердження вини їм загрожує ув'язнення до п’яти років.


Задержанным за нападение на пограничников оказался владелец аттракционов возле львовской Оперы. 20-летнего сына предпринимателя, который тоже был участником инцидента, ранее уже штрафовали за конфликт с пограничники в "Краковце". Об этом сообщает ZAXID.NET

Задержанным за нападение на пограничников в пункте пропуска "Краковец" оказался предприниматель Михаил Каламуняк, нелегально сдает в аренду электромашинки на площади возле Оперного театра.

Информацию о том, что задержанным 52-летним мужчиной является Михаил Каламуняк ZAXID.NET подтвердили несколько источников. Интересно, что Яворовский райсуд в июле 2016 уже штрафовал сына предпринимателя Назара за злостное неповиновение пограничникам (его оштрафовали на 85 грн за отказ забрать свой автомобиль с территории пункта пропуска), а самого Михаила Каламуняк Яворивский райсуд несколько раз штрафовал за сдачу в аренду машинок в центре Яворова.

Михаил Каламуняк является одним из предпринимателей, сдающих в аренду скандальные аттракционы на площади перед Оперным театром во Львове. Деятельность аттракционов на этой площади запрещена еще с декабря 2015 года, однако предприниматели постоянно игнорируют этот запрет, сдавая электромашинки в аренду из подъездов соседних домов. В апреле 2018 Михаил Каламуняк даже официально обращался к горсовета Львова за разрешением на деятельность аттракционов возле Оперного театра, называя это пасхальной благотворительной акцией для сирот и детей участников АТО. Однако ЛГС отказала предпринимателю, посоветовав задавать машинки в аренду в другом месте.

Напомним, конфликт на границе произошел утром 13 февраля. По информации полиции, 52-летний отец с 20-летним сыном пытались выехать в Польшу на микроавтобусе Mercedes Sprinter без международного страхового сертификата. Во время общения с пограничником возник конфликт, и мужчины несколько раз ударили милиционера. После этого они закрылись в своем автомобиле, отказываясь выходить. После прибытия полиции пограничники разбили стекло авто, чтобы задержать мужчин.

На задержанных составили протокол об административных правонарушениях за злостное неповиновение пограничникам, кроме того полиция сообщала, что им грозит уголовная ответственность за насилие в отношении пограничников. Сейчас в суд передали только дело о невыполнении требований работников Госпогранслужбы, за что мужчинам грозит штраф от 85 до 170 грн или исправительные работы до двух месяцев или админаресте до 15 дней.

В то же время львовская прокуратура 14 февраля сообщила, что мужчинам также официально сообщили о подозрении в умышленном причинении полицейскому легких телесных повреждений. Сегодня же им изберут меру пресечения по этому делу. В случае подтверждения вины им грозит тюремное заключение до пяти лет.