Села, освещение, деньги​Села Львівщини отримають кошти на влаштування освітлення.

Депутати Львівської облради затвердили Програму зовнішнього освітлення населених пунктів Львівської області на 2017-2020 роки.

Як зазначив в.о. директора департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ Львівської ОДА Назар Романчук, в основі програми – встановлення зовнішнього освітлення у селах і селищах області, зокрема, де є дороги загального користування місцевого значення.

"Населені пункти, у яких облаштують вуличне освітлення, визначатимуть на конкурсній основі. Для цього потрібно подати проектно-кошторисну документацію. Фінансування становитиме від 400 тис грн до 1,2 млн грн", – розповів Романчук.

За його словами, однією з умов співфінансування проекту є те, що села повинні виділити з власних бюджетів не менше 10% від усієї вартості облаштування освітлення, селища – 20%, а об'єднані громади – 30%, - повідомляють Варіанти.


Села Львовщины получат средства на обустройство освещения.

Депутаты Львовского облсовета утвердили Программу внешнего освещения населенных пунктов Львовской области на 2017-2020 годы.

Как отметил и.о. директора департамента развития и эксплуатации ЖКХ Львовской облгосадминистрации Назар Романчук, в основе программы - установка наружного освещения в селах и поселках области, в частности, где есть дороги общего пользования местного значения.

"Населенные пункты, в которых обустроят уличное освещение, определят на конкурсной основе. Для этого нужно подать проектно-сметную документацию. Финансирование составит от 400 тыс. грн до 12 млн. грн", - рассказал Романчук.

По его словам, одним из условий софинансирование проекта является то, что села должны выделить из собственных бюджетов не менее 10% от всей стоимости устройства освещения, поселки - 20%, а объединенные общины - 30%, - сообщают Варианты.