суд, уклонист, армияЖидачівський районний суд Львівської області засудив до двох років обмеження волі чоловіка, який відмовився служити, проте звільнив його від відбування покарання. Про це стало відомо з Єдиного державного судового реєстру.

Обвинувачений 17 квітня 2018 року отримав повістку про необхідність явки 18 квітня 2018 року у Жидачівський районний військовий комісаріат для відправки на військову службу. Проте, не маючи поважних причин неприбуття та правових підстав на відстрочку від призову на строкову військову службу у вказаний термін не з'явився, вчинив ухилення від призову на строкову військову службу, а саме злочин, передбачений ст. 335 КК України.

Між прокурором та підозрюваним була укладена угода про визнання винуватості, відповідно до якої погоджена міра покарання у виді обмеження волі на строк два роки та на підставі ст. 75 КК України надано звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Суд затвердив укладену угоду, призначив узгоджене покарання та звільнив від його відбування з випробуванням на один рік, якщо засуджений протягом іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов'язки.


Жидачевский районный суд Львовской области приговорил к двум годам ограничения свободы мужчину, который отказался служить, однако освободил его от отбывания наказания. Об этом стало известно из Единого государственного судебного реестра.

Обвиняемый 17 апреля 2018 получил повестку о необходимости явки 18 апреля 2018 в Жидачевский районный военный комиссариат для отправки на военную службу. Однако, не имея уважительных причин неявки и правовых оснований на отсрочку от призыва на срочную военную службу в указанный срок не явился, чем совершил уклонение от военной службы, а именно преступление, предусмотренное ст. 335 УК Украины.

Между прокурором и подозреваемым было заключено соглашение о признании виновности, согласно которой согласована мера наказания в виде ограничения свободы на срок два года и на основании ст. 75 УК Украины дано освобождение от отбывания наказания с испытанием.

Суд утвердил заключенное соглашение, назначил согласованное наказание и освободил от его отбывания с испытанием на один год, если осужденный в течение испытательного срока не совершит нового преступления и выполнит возложенные на него обязанности.