изолятор, закрылиПрокуратура виявила порушення під час чергової перевірки ізоляторів тимчасового тримання на Львівщині та призупинила роботу вже другого ІТТ. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що в ізоляторі тимчасового тримання №3 Головного управління Нацполіції Львівської області у м. Сокалі, не обладнано кімнату медичного огляду, медізолятор та санітарний пропускник із дезінфекційною камерою. Крім цього, душова кімната містить лише одну душову кабінку, а камера для побачень взагалі відсутня. Також, приміщення камер ізолятора потребують негайного ремонту – фарбування стін, зміни підлоги, встановлення вентиляції, а також переобладнання сітки на вікнах для належного природного освітлення. При цьому, зафіксовано факти порушень вимог пожежної безпеки.

З метою дотримання конституційних прав громадян, що перебувають у ізоляторах тимчасового тримання, на належне медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення, вимог законів України "Про національну поліцію", "Про попереднє ув’язнення", "Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення" та наказів Міністерства внутрішніх справ, прокуратурою Львівської області внесено документ прокурорського реагування з вимогою призупинити функціонування вказаної спецустанови поліції.

Відтак, 30.10.2017 року діяльність ізолятора призупинено та розпочато ремонтні роботи задля усунення виявлених недоліків та приведення установи у відповідність до чинного законодавства та європейських стандартів.

Варто зазначити, що цьогоріч у вересні з аналогічних причин призупинено роботу ІТТ №2 ГУ НП у Львівській області у м. Дрогобич. На даний час виконано майже 75% ремонтних робіт.


Прокуратура выявила нарушения во время очередной проверки изоляторов временного содержания на Львовщине и приостановила работу уже второго ИВС. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Установлено, что в изоляторе временного содержания №3 Главного управления Нацполиции Львовской области в г. Сокале, не оборудованы комната медицинского осмотра, медизолятор и санитарный пропускник с дезинфекционной камерой. Кроме этого, душевая комната содержит только одну душевую кабинку, а камера для свиданий вообще отсутствует. Такжее помещения камер изолятора требуют немедленного ремонта - покраски стен, изменения пола, установку вентиляции, а также переоборудование сетки на окнах для надлежащего естественного освещения. При этом зафиксированы факты нарушений требований пожарной безопасности.

В целях соблюдения конституционных прав граждан, находящихся в изоляторах временного содержания, на надлежащее медико-санитарное и материально-бытовое обеспечение, требований законов Украины "О национальной полиции", "О предварительном заключении", "Об обеспечении санитарного и эпидемиологического благополучия населения "и приказов Министерства внутренних дел, прокуратурой Львовской области внесен документ прокурорского реагирования с требованием приостановить функционирование указанного спецучреждения полиции.

Поэтому, 30.10.2017 года деятельность изолятора приостановлена и начаты ремонтные работы по устранению выявленных недостатков и приведения учреждения в соответствие с действующим законодательством и европейскими стандартами.

Стоит отметить, что в этом году в сентябре по аналогичным причинам приостановлена ​​работа ИВС №2 ГУ ЧП во Львовской области в г. Дрогобыч. В настоящее время выполнено почти 75% ремонтных работ.