главврач, взятка, Каменка-Бугская ЦРБКам'янка-Бузький районний суд Львівської області виніс вирок щодо главврача лікарні, якого впіймали на хабарі. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Обіймаючи посаду головного лікаря Комунального підприємства "Кам'янка-Бузька центральна районна лікарня", медпрацівник одержав від підприємця 9102,61 грн. за надання дозволу останньому на проведення комп'ютерної діагностики організму людини в медичних закладах Кам'янка-Бузької центральної районної лікарні.

Як встановило слідство, на початку лютого 2017 року підприємець звернувся до головного лікаря КП "Кам'янка-Бузька центральна районна лікарня" з проханням надати йому дозволу на проведення комп'ютерної діагностики організму людини (методом Фоля) в медичних закладах Кам'янка-Бузької центральної районної лікарні. На це головний лікар запропонував надати 9100 грн. 20 лютого 2017 року у своєму службовому кабінеті на 1-му поверсі лікарні він одержав першу частину хабара в розмірі 100 доларів (що згідно курсу Національного банку України становило 2702, 61 грн.) та видав лист за власним підписом, адресований відокремленим підрозділам Кам'янка-Бузької ЦРЛ, про незаперечення проти проведення вказаного ФОП комп'ютерної діагностики в медичних закладах. А 1 березня головний лікар одержав другу частину хабара - 6400 грн. Після цього він був затриманий правоохоронними органами.

Суд визнав його винуватим у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України, та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 1200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 20400 грн. з позбавленням права обіймати посади пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями на строк два роки.


Каменка-Бугский районный суд Львовской области вынес приговор в отношении главврача больницы, которого поймали на взятке. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Занимая должность главного врача коммунального предприятия "Каменка-Бугская центральная районная больница", медработник получил от предпринимателя 9102,61 грн. за предоставление разрешения последнем на проведение компьютерной диагностики организма человека в медучреждениях Каменка-Бугской ЦРБ.

Как установило следствие, в начале февраля 2017 года предприниматель обратился к главному врачу КП "Каменка-Бугская ЦРБ" с просьбой предоставить ему разрешения на проведение компьютерной диагностики организма человека (методу Фолля) в медучреждениях Каменка-Бугской ЦРБ. На это главный врач предложил предоставить 9100 грн. 20 февраля 2017 года в своем служебном кабинете на 1-м этаже больницы главврач получил первую часть взятки в размере 100 долларов (что по курсу Национального банка Украины составило 2702, 61 грн.) и издал письмо за своей подписью, адресованное обособленным подразделениям Каменка-Бугской ЦРБ, о невозражении против проведения указанного ЧП компьютерной диагностики в медицинских учреждениях. А 1 марта главный врач получил вторую часть взятки - 6400 грн. После этого был задержан правоохранительными органами.

Суд признал его виновным в совершении преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 368 УК Украины, и назначил наказание в виде штрафа в размере 1200 необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет 20400 грн. с лишением права занимать должности, связанные с организационно-распорядительными и административно-хозяйственными функциями сроком на два года.