сортировочная линия, мусор, СамборВ Самбір привезли сміттєсортувальну лінію. Це одне з трьох міст Львівщини, де облаштують сміттєсортувальну лінію. Про це повідомляє "Мій Самбір". http://mysambir.com.ua/?p=633

Ціна сортувальної лінії – 6 мільйонів гривень. Частини конструкції вже почали привозити на самбірський полігон, де вона й працюватиме. На полігоні облаштовують і цілодобовий відеонагляд.

Із січня набрав чинності закон щодо заборони захоронення неперероблених відходів. 2018 рік вважають перехідним і вже наступного року полігони без сортувальних ліній закриватимуть. А це означає, що для мешканців окремих міст різко зростуть ціни на вивезення сміття, адже його треба буде возити за багато кілометрів в міста, де вдасться укласти договір.

Натомість сортувальна лінія – це нові робочі місця і можливість для міста заробляти на відсортованому смітті, зазначає видання. Навантаження на полігон зменшиться втричі. Тим паче, в 2019 році планують в Дрогобичі запустити сміттєпереробний завод. Але й він прийматиме лише сортоване сміття, тому без сортувалки ніяк не обійтися.

За даними видання, впорядкувати сміттєзвалище змогли за кошти за прийом львівського сміття. Тож вперше за багато років там не зафіксовано жодної пожежі, зроблено відстійники, з яких періодично відкачують інфільтрати, аби не забруднювати територію, та закуплено техніку, яка щоденно працює на звалищі.


В Самбор привезли мусоросортировочную линию. Это один из трех городов Львовщины, где обустроят мусоросортировочную линию. Об этом сообщает "Мой Самбор". http://mysambir.com.ua/?p=633

Цена линии - 6000000 гривен. Части конструкции уже начали привозить на самборский полигон, где она и будет работать. На полигоне обустраивают и круглосуточное видеонаблюдение.

С января вступил в силу закон о запрете захоронения непереработанных отходов. 2018 считают переходным и уже в следующем году полигоны без сортировочных линий будут закрывать. А это значит, что для жителей отдельных городов резко вырастут цены на вывоз мусора, ведь его надо будет возить за много километров в города, где удастся заключить договор.

Зато сортировочная линия - это новые рабочие места и возможность для города зарабатывать на отсортированном мусоре, отмечает издание. Нагрузка на полигон уменьшится втрое. Тем более, в 2019 году планируют в Дрогобыче запустить мусороперерабатывающий завод. Но и он будет принимать только сортированный мусор, поэтому без сортировки никак не обойтись.

По данным издания, упорядочить свалку смогли за счет денег за прием львовского мусора. Впервые за много лет там не зафиксировано ни одного пожара, сделаны отстойники, из которых периодически откачивают инфильтраты, чтобы не загрязнять территорию, и закуплена техника, которая ежедневно работает на свалке.