субсидия, суд, мошенничествоУ Дрогобичі судитимуть шістьох місцевих мешканців, які вказали неправдиву інформацію про майновий стан, аби отримати субсидію. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуальним керівництвом Дрогобицької місцевої прокуратури, упродовж квітня-травня 2018 року завершено досудове розслідування у шести кримінальних провадженнях за фактами вчинення місцевими мешканцями кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 КК України (шахрайство).

Встановлено, що до управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької районної державної адміністрації шістьма громадянами надано завідомо неправдиві відомості про свій та близьких осіб майновий стан. Зловмисники достовірно знали, що якщо вкажуть у декларації про доходи і втрати правдиву інформацію, то не зможуть отримати житлову субсидію (або може бути припинене її надання). Таким чином, на підставі сфабрикованих документів, вказаним особам нараховували від 1 тис. до понад 11 тис. грн. субсидій.

Через таке порушення умов призначення державної субсидії з відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг державному бюджету завдано шкоди на загальну суму майже 43 тис грн.

Обвинувальні акти скеровано для розгляду у Дрогобицький міськрайонний суд. За вчинення вказаного злочину санкцією статті передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.


В Дрогобыче будут судить шестерых местных жителей, которые указали ложную информацию об имущественном положении, чтобы получить субсидию. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

По процессуальным руководством Дрогобычской местной прокуратуры, в течение апреля-мая 2018 завершено досудебное расследование по шести уголовным производствах по фактам совершения местными жителями уголовного преступления, предусмотренного ч.1 ст.190 УК Украины (мошенничество).

Установлено, что в управление труда и социальной защиты населения Дрогобычской районной государственной администрации шестью гражданами предоставлено заведомо ложные сведения о своем и близких лиц имущественное положение. Злоумышленники достоверно знали, что если укажут в декларации о доходах и потери правдивую информацию, то не смогут получить субсидию (или может быть прекращено ее предоставления). Таким образом, на основании сфабрикованных документов, указанным лицам насчитывали от 1 тыс. До более 11 тыс. Грн. субсидий.

Из-за такого нарушения условий назначения государственной субсидии по возмещению расходов на оплату жилищно-коммунальных услуг государственному бюджету нанесен ущерб на общую сумму почти 43 тыс грн.

Обвинительные акты направлены для рассмотрения в Дрогобычский горрайонный суд. За совершение указанного преступления санкцией статьи предусмотрено наказание в виде ограничения свободы на срок до 3 лет.