Станом на 12 лютого у 8-й міській клінічній лікарні перебуває 9 осіб з переохолодженням та обмороженням різного ступеня важкості, 6 з них – у важкому стані. Всім надають необхідну медичну допомогу. Загалом з початку року з холодовою травмою у лікарні перебували 20 осіб, повідомив головний лікар Василь Обаранець. За його словами, це пацієнти як з міста Львова, так і з районів Львівської області, був також пацієнт з іншої країни.

Більшість пацієнтів, які перебувають на лікуванні з переохолодження та обмороження,  є людьми соціально незахищених категорій, безхатьки.

В управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради нагадують, що дотримання елементарних правил поведінки, теплий та зручний одяг допоможе запобігти переохолодженню чи обмороженню. Важливо пам’ятати, що коли доводиться довший час перебувати на вулиці в морозну погоду, у жодному разі не можна стояти на місці –  притупцьовуйте, ходіть, пострибайте, тріть рука об руку, ховайтеся від вітру. Так само важливий одяг – одягайтеся кількома шарами, краще одягнути кілька тонших речей, ніж один дуже товстий светр, бо в ньому ви швидше промерзнете. Вдягайте теплі рукавиці, шарфи, взуття зручне і не тісне, бажано без підборів та з теплими вкладками.

Найшвидше обморожуються пальці на руках і ногах, потім вушні раковини, ніс. При перших ознаках втрачається чутливість. Шкіра блідне, припухає, свербить, за кілька годин може посиніти. Перша самостійна допомога – зігрітися в теплому приміщенні, випити якомога більше рідини: будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові. До обмороженої частини тіла слід прикласти теплу тканину. Не можна терти ці ділянки, відігрівати гарячою водою – це може призвести до поглиблення ураження.


По состоянию на 12 февраля в 8-й городской клинической больницы находится 9 человек с переохлаждением и обморожением разной степени тяжести, 6 из них - в тяжелом состоянии. Всем оказывают необходимую медицинскую помощь. Всего с начала года с холодовой травмой в больнице находились 20 человек, сообщил главный врач Василий Обаранец. По его словам, это пациенты как из города Львова, так и из районов Львовской области, был также пациент из другой страны.

Большинство пациентов, находящихся на лечении с переохлаждения и обморожения, являются людьми социально незащищенных категорий, бездомные.